U17 ennakkosuosikkina kohti 1-divisioonan finaaliottelua

Tampere Saintsin U17-joukkue kohtaa tulevana sunnuntaina 1.9. kotikentällään Vaasa Royalsin 1-divisioonan finaaliottelussa. Juniorijefun todellinen pöhinäkuukausi Tampereella, eli jefusyyskuu, potkaistaan käyntiin jo ennen puoltapäivää – kickoff on klo 11.

Sarjataulukossa Saintsin ja Royalsin välillä on maalisuhteiden huikea 86 pisteen ero.  Päävalmentaja Henri ”Mömmö” Toiminen varoo kuitenkin luottamasta suojattiensa aiempaan dominointiin sokeasti. ”Olemme melko varmasti ennakkosuosikkeja, mutta me ei voida lähteä takki auki finaaliin. Viime kohtaamisen lopulla Vaasa paransi peliään ja onnistui haastamaan meitä molemmin puolin palloa.” Vastustajajoukkue tuskin saapuu paikalle käsiään heilutellen. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä vaasalaisvalmennus on juoninut pidemmän ottelutauon aikana. ”Jos Vaasa jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin ja onnistuu vielä parantamaan, tulee ottelusta varmasti tiukka ja mielenkiintoinen”, pohtii finaalidebyyttinsä päävalmentajana tekevä Toiminen.

”Meillä on koko joukkue innoissaan tulevasta finaalista pelaajia, valmentajia sekä seuran taustajoukkoja myöten. Finaalissa pelaaminen on sen verran harvinaista herkkua, ettei sitä pääse ihan aina nauttimaan. Harva joukkueen pelaajista on vielä päässyt pelaamaan finaaleissa ja voin sanoa varmaksi, että valmennus ei ole tässä roolissa kertaakaan ollut. Pelkästään nämä lähtökohdat muistissa pitäen tulee tästä mielenkiintoinen tapahtuma. Pientä jännitystä on ilmassa”, Toiminen jatkaa.

”Finaalissa tullaan näkemään Vaasan vahvaan juoksemiseen luottava hyökkäys sekä Saintsin vauhdikas heittohyökkäys pelinrakentaja Tuukka Lammin johdolla. Vaikka meidän heittohyökkäys onkin tehokas, eivät vastustajat saa unohtaa Saintsin vahvoja ja nopeita keskushyökkääjiä. Ottelun voittaja on kuitenkin joukkueista se, kumpi pystyy pitämään pään kylmänä ja pelaamaan fyysistä jenkkifutista viimeisille sekunneille asti.”

 

Odotettavissa on varmasti hienoja pelejä sekä amerikkalaisen jalkapallon tyyliin kuuluvaa asennetta! Tapahtumaan on vapaa pääsy. Ottelutapahtuman tuntua nostattaa selostus, joten lajista tietämätönkin pärjää katsomon puolella hyvin! Paikalla myös kahvio, eikä tarvitse varata edes pikkurahaa – kahviosta löytyy korttimaksupääte.

Nähdään Pyynikin pyhätössä!

Tags: