Uusi kausi, uudet kujeet – Saints Crocodilesin vieraaksi 25.5.

Ja niin se alkaa, Vaahteraliigan 40. kausi ja Saints aloittaa kauden vierasottelulla Seinäjoki Crocodilesia vastaan lauantaina 25.5.

Kotijoukkue Seinäjoki Crocodiles on edelliskaudesta vahvistunut huomattavasti, ja joukkueen manageri Havulehto on ollut ahkerana pelaajamarkkinoilla yhdessä päävalmentaja Mattinglyn kanssa. Joukkue onkin ladattu täyteen importteja kaikilla pelipaikoilla joiden taso on pelottavan kova ja tämä sitten yhdistettynä suomalaisiin kasvatteihin, niin onko ihme, että joukkue on rankattu satavarmaksi play-off joukkueeksi heti näiltä askelilta ja Vaahteramaljafinaaliakin jo tarjotaan kommenteissa.

Joten haastetta Pyhimyksille riittää heti kättelystä.

Saints vuorostaan on uusinut nahkansa viime kauden jälkeen melko totaalisesti. Päävalmentaja vaihtui suomalaisesta amerikkalaiseen ja kaikki sitten sen mukana. Myös pelaajistossa on tapahtunut liikehdintää viime kauden jälkeen, ja importit ovat myös kaikki uusia kasvoja.
Uusi pelinrakentaja, uudet pelikirjat ja nyt pelit kutsuu hyökkäyksen koordinaattorina toimiva päävalmentaja Jake Hale eli erillistä hyökkäyksen koordinaattoria ei tällä kaudella enää haluttu käyttää. Näin asiat pysyvät kompaktina ja amerikkalaisen valmentajan ja amerikkalaisen pelinrakentajan kanssakäyminen on saumattomampaa kuin suomalaisen koordinaattorin ja amerikkalaisen pelinrakentajan välillä.
Puolustuksen koordinaattorina jatkaa viime kaudella kesken kauden ruoriin hypännyt Jussi Taipalmaa. Nyt kun puolustuksen pelikirjat on uusittu ja takakenttä on ladattu täyteen kovia importteja pitäisi Jussillakin olla oleellisesti paremmat lähtökohdat pelaajien kierrätykseen kuin viime kaudella.

Rankkauksessa joukkueiden kesken jäi meille asiantuntijoiden mukaan haastajan asema, eli sitä myöten voimme pelata omaa peliämme vapautuneesti, ilman paineita ja se luo otollisen näytönpaikan jokaisessa ottelussa. Jotkut joukkueet voivat tehdä sitten sen virheen, että lähtevät takki auki peliin Pyhimyksiä vastaan, ja sellainen kostautuu varmasti.

Vaikka Roosters ja Steelers ovatkin käyneet mailla vierahilla näyttämässä mitä talven aikana on saatu aikaan, niin tosipelit alkavat nyt. Ensimmäisellä kierroksella kaikki joukkueet ovat vielä enemmän tai vähemmän raakileita suorittamisen suhteen ja paljon virheitä tullaan näkemään, mutta yhtäkaikki se kertoo jo avittavasti joukkueiden välisistä voimasuhteista. Ensi viikolla ollaan sitten jo paljon viisaampia.

Ja jenkkifutishan on parasta paikanpäällä, mutta jos ei Pohjanmaalle pääse lauantaina Saintsia kannustamaan, niin ottelun pääsee näkemään myös Ruutu+ palvelusta.

Faith can move mountains, Saints will show you the way!