Vaahteraliiga potkaistaan käyntiin

Tampere Saints on valmiina potkaisemaan kauden 2018 Vaahteraliigan käyntiin, kun miesten edustusjoukkue aloittaa oman liigakautensa toukokuun 12. päivä lauantaina kotipelillä Pyynikillä.

Amerikkalaisen jalkapallon tunnelmaan pääsee tutustumaan jo lauantaina 5. toukokuuta, kun Liikuntakeskus Poltteella Nekalassa järjestetään avoimet NFL-tyyliset combine-testit, jossa otetaan kirjaimellisesti miehestä ja naisesta mittaa.

– Siellä nostetaan penkistä 102,5 kiloa tai itselle sopivampi määrä, mahdollisimman monta kertaa, juostaan tietynlainen rata mahdollisimman nopeasti ja hypätään vauhditonta pituutta, Tampere Saintsin miesten edustusjoukkueen johtaja Marcus Lönnqvist kertoo.

Poltteen testeihin ovat kaikki tervetulleita ottamaan mittaa tamperelaisjoukkueen jenkkifutareista. Combine alkaa lauantaina 5. toukokuuta ohjeistuksella kello 11.45 ja kaikille avoin testi alkaa vastaanoton luota, jossa voi ilmoittautua testiin mukaan. Combine testin jälkeen on avoimet fysiikkaharjoitukset joihin voi liittyä mukaan.

Samalla Poltteella järjestettävä combine on osa lauantaista valtakunnallista Vaahteraliigan kick off- tapahtumaa, jossa jokainen Vaahteraliigajoukkue tekee oman näköisensä lajiesittelytapahtuman kotikaupungissaan.

– Hyvät fiilikset lauantaita kohden, meillä on uudet peliasut, jotka esitellään Poltteella. Tarkoitus on se, että kausi 2018 on kaikkien aikojen paras Vaahteraliigakausi Tampereella, Lönnqvist sanoo.

 

Unelmien liikuntapäivä tutustuttaa lajiin

Amerikkalaiseen jalkapalloon voi tulla tutustumaan myös helatorstaina 10. päivä toukokuuta Pyynikin urheilukentälle, kun Saints toteuttaa oman Unelmien liikuntapäivän, joka on osa valtakunnallista Olympiakomitean liikuntapäivää.

– Pyynikille voit tulla kokeilemaan kello 11.00 alkaen amerikkalaista jalkapalloa, ja päivä huipentuu kello 15 alkavaan U15-vuotiaiden otteluun Tampere Saints vastaan Hämeenlinna Huskies, Marcus Lönnqvist kertoo.

Pyynikillä toimintaa esittelevät Saintsin naisten, nuorten ja miesten joukkueet. Tarjolla on heittoseinää, jonne voi heittää amerikkalaista jalkapalloa, ja kokeilemaan pääsee vaikka lippupallovöitä.

 

Vaahteraliiga alkaa kotipelillä

Tampere Saintsin miesten liigakausi alkaa lauantaina 12. toukokuuta Pyynikin urheilukentällä kotipelillä, jossa vastaan astelee sarjaan kaudelle 2018 noussut Kuopio Steelers.

– Ykkösdivarin mestari tulee Tampereelle kovilla odotuksilla, peli alkaa kello 15.30 ja paikalle kannattaa tulla jo kolmeksi, Marcus Lönnqvist vinkkaa.

Tamperelaiset ovat kohdanneet kuopiolaiset jo kerran talven leirillä, joten tiedossa on se, millainen savolaisjoukko Pyynikille astelee.

– Nyt katsotaan ulkomaalaisvahvistusten kera, että miltä peli näyttää ulkoilmassa.

Heti avauspelin jälkeisellä viikolla Saints kohtaa 17. toukokuuta Pyynikillä Seinäjoki Crocodilesin, joten jenkkifutiskausi lähtee vauhdilla liikenteeseen Mansessa.

Naisten Vaahteraliigakausi alkaa lauantaina 6. kesäkuuta, kun Saintsin liiganaiset kohtaavat Pyynikillä kovatasoisen Pietari Valkyries-joukkueen.