Vaahteraliigaerotuomari Perttu Hautalaa muistettiin Tapio Ivalon taululla

Pyynikin urheilukentällä koettiin torstai-iltana hieno hetki Saintsin ja Crocodilesin Vaahteraliigapelin jälkeen. Pitkäaikainen erotuomarilegenda Perttu Hautala vastaanotti Saintsin toiminnanjohtaja Marcus Lönnqvistin ojentaman taulun, jonka on maalannut Saintsin pitkän linjan seuratoimija ja huoltolegenda Tapsa Ivalo.

Hautalaa muistettiin sen vuoksi, että mies tuli tänä vuonna miehen ikään eli mittariin tuli täydet 50 vuotta. Kymmenien vuosien ajan amerikkalaisen jalkapallon parissa tunnettu Hautala oli otettu Ivalon tekemästä muotokuvasta, jossa sinivalkoiseen peliasuun pukeutunut pelaaja on kuvassa yhdessä erotuomarin kanssa.

– Tämä muistaminen meni AJEK:n puolelta ansioituneelle kolleegalle, Tapsa Ivalo sanoo.

Tapio Ivalo on jo pitkään maalannut jenkkifutisaiheisia tauluja. Ivalon ensimmäiset kontaktit amerikkalaiseen jalkapalloon tapahtuivat 1980-luvun puolivälissä Tampereella, kun hänen veljensä pelasi Rocksissa. Siihen aikaan Tampereella lapsuuden ja nuoruuden viettänyt Ivalo oli töissä puolustusvoimissa Joensuussa, jossa hän laittoi tuttavien kanssa liikkeelle seuran nimeltä Wolves. Vuoden -88 maissa tapahtui työn siirtyminen Tampereen suuntaan.

– Siitä sitten menin Pirkkahalliin Rocksin harjoituksiin ja kysyin, että onko minulle hommia, Tapsa muistelee.