Vaahteramalja XL pelataan Tampereella Ratinan stadionilla

Amerikkalaisen jalkapallon miesten korkeimman sarjatason eli Vaahteraliigan finaaliottelu – Vaahteramalja – mitellään 14.9.2019 Ratinan Stadionilla Tampereella.  

 

Vaahteramalja-ottelu lähtee nyt ensimmäistä kertaa historiassaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Vaahteramalja palataan nyt 40:ttä kertaa, joten juhlaottelun saapuminen Tampereelle on lajin kannalta upea asia. Loppuottelun järjestäjinä toimivat Suomen amerikkalaisen jalkapallon liitto ry yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. 

Vaahteramaljan saapuminen Ratinaan saa myös Tampere Saints ry:n puheenjohtaja Marko Husun innostumaan. 

– Tampereen suuntaakin tämä on merkittävä juttu, että finaali siirretään tähän kaupunkiin, Husu iloitsee. 

 

Vaahteramaljan pelaaminen Ratinan legendaarisella stadionilla tietää tamperelaiselle jenkkifutisväelle sitä, että amerikkalainen jalkapallo tulee näkymään kaupungin katukuvassa vuoden 2019 aikana. 

– Vaahteramalja lisää lajin näkyvyyttä ja Saintsin näkyvyyttä, Husu sanoo tyytyväisenä. 

Lajiliitto SAJL on halunnut pitkään tuoda Vaahteramaljaa maakuntaan pääkaupunkiseudulta. Saints lähestyi liittoa suoraviivaisella ehdotuksella pari vuotta sitten, jotta malja saataisiin Tampereelle. 

– Sitä tässä olemme työstäneet, ja on ollut hieno nähdä, että liitto on ollut samalla suuntaviivalla meidän kanssa, Husu sanoo. 

 

Tampere Saints tekee urheiluseurana oman työnsä sen eteen, että Vaahteramalja näkyy katukuvassa ja erilaisissa tapahtumissa ensi vuoden aikana Tampereella.  

– Jalkaudumme koko Saintsin organisaation voimin katukuvaan, jokainen jaosto, niin juniorit kuin meidän miesten ja naisten joukkueet tulevat esiintymään Pirkanmaan alueella vuoden mittaan. 

Tampereen kaupunki tulee myös osallistumaan näkyvästi Vaahteramalja XL:n markkinoitiin kaupungin katukuvassa. 

 

Marko Husu odottaa suomalaisen jenkkifutisväen lähtevän isolla joukolla katsomaan vuoden 2019 Vaahteramaljaa Tampereelle. Ratinassa järjestettävä Vaahteramalja XL on myös oiva paikka tulla tutustumaan kiehtovaan ja vauhdikkaaseen peliin, jos amerikkalainen jalkapallo on entuudestaan tuntematon urheilulaji. 

– Ideaalitilanne on se, että saamme pääkatsomon ja aurinkokatsomon täyteen. 

Ratinan stadion sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustan tuntumassa uuden Ratinan kauppakeskuksen vieressä. Puitteet onnistuneelle tapahtumalle ovat olemassa, ja liikenneyhteydet niin junilla, busseilla kuin omilla autoilla Ratinaan ovat erinomaisen hyvät.  

– Jos eivät kaikki tiet, niin useat tiet vievät Tampereelle, Husu sanoo. 

 

Lisätiedot ja haastelupyynnöt: 

 

Tampere Saints, puheenjohtaja Marko Husu, ,044 709 1110, pj@tamperesaints.fi 

 

SAJL, puheenjohtaja Roope Noronen, 040 732 1469, roope.noronen@sajl.fi 

 

Visit Tampere, operatiivinen johtaja Perttu Pesä, 050 587 6200, perttu.pesa@visittampere.fi

 

Lue myös:

Vaahteramalja XL pelataan Tampereella — “Yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa saamme nostettua tapahtuman kokonaan uudelle tasolle”