Vaihdos puolustuksen takakentälle, korvaaja AAF:stä

Valitettavien passiongelmien kohteeksi joutunut Boise Ross on estynyt liittymään Pyhimyksiin, joten uuden takakentän tähtipelaajan löytäminen tuli ajankohtaiseksi lyhyellä varoituksella.

Miesten joukkueen GM Marcus Lönnqvist valottaa syntynyttä tilannetta.

“Sopimuksen purkaminen Boisen kanssa oli erittäin ikävä juttu, koko organisaatio odotti näkevänsä miehen Pyynikillä. Sopimusta tehdessä oli toki tiedossa, että Boisella ei passia vielä ollut ja annoimme sen hankkimiseksi riittävästi aikaa huomioiden myös Yhdysvaltain hallinnon sulkeminen. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja kun Boiselle passin saaminen ei todennäköisesti tulisi tapahtumaan vielä hyvään hetkeen, ei meille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin lähteä etsimään yhtä kovatasoista korvaavaa pelaajaa.”

Niinpä päävalmentaja Jake Hale heitti verkkonsa tuntemilleen vesille, ja todella hyvin tuloksin heittikin.

Uusi kulmapuolustaja/laitahyökkääjä Oscar White löytyi uuden ammattilaisliigan AAF:n San Antonio Commandersista.

Oscar on yksi vain kymmenestä D3 tason pelaajasta, joka draftattiin AAF ammattilaisliigaan ennen kauden alkua. Jo tämä yksityiskohta kertoo, kuinka harvinaisesta, pienestä koulusta tulevasta talentista, on kyse.

 

Päävalmentaja Jake Hale kommentoi tilannetta omalta osaltaan.
“Oscar White is great addition to the team. Being a D3 player that was drafted in the new AAF, you can tell his performance on the field has not peaked yet. I’m very excited to see him continue to perform at the high level, and be a great threat in the Maple League”

Oscarin Alma Mater on NCAA D3 tason Dubuquen yliopisto Iowan osavaltiossa, jossa Oscar saavutti seniorivuotenaan IIAC:n mestaruuden, ollen puolustuksen MVP kaudella jolloin joukkue ei hävinnyt ensimmäistäkään peliä omassa konferensissaan.
Kolmen yliopistokauden aikana kertyikin 140 taklausta, joista 2 miinuksille, 34 puolustettua heittoa, 7 syötönkatkoa, 1 pakotettu ja 1 puolustettu rähmäys.

AAF San Antonio Commandersin valmennuksen tiukan seulan vuorostaan vakuuttivat Oscarin fyysinen peli sekä erinomainen liikkuvuus etenkin 1 vs 1 tilanteissa ja niitä avuja tullaan satavarmasti näkemään myös koko pitkän Vaahteraliigakauden ajan. “Don’t throw the ball my way” asenne tulee olemaan myös koko kautta kuvaava mitä Oscariin tulee.

Jos Oscar on huippumies puolustukseen, ei hyökkäyssuunta juuri jää toiseksi. Commandersin hyökkäyksen valmennuskin huomasi, että myös laitahyökkääjän rooli istui Oscarille AAF:ssä enemmän kuin hyvin. Kulmapuolustaja laitahyökkääjänä on hankala pala vastustajalle siinä, että hän tietää mitä kulmapuolustajan hommiin kuuluu kun risiiveriä pysäytetään ja toimia sen mukaan. AAFstä saamansa kokemuksen perusteella Oscar lupaakin paljon hankaluuksia muiden liigajoukkueiden kulmapuolustajille ja safetyille koko pitkän kauden.

From AAF to Finland, great to have you, Oscar!

D3 pelaajat AAF:ssä
http://thebest53.com/index.php/2018/12/04/division-3-players-in-the-aaf/

Oscarin Alma Materin artikkeli siirtymisestä AAF:ään
http://www.dbq.edu/NewsandEvents/NewsArchive/2018-19/UD-Football-Alum-Oscar-White-Earns-Spot-on-San-Antonio-Commanders.cfm

Oscarin Hudl
https://a.hudl.com/profile/2019594/Oscar-White