Välieräottelu päättyi Saints-miesten murskavoittoon

Miesten 1-divisioonan välieräottelu pelattiin Pyynikin urheilustadionilla 12.8. ja ottelu päättyi kotijoukkueen murskavoittoon lukemin 54 – 0. Ottelun tunnelataus näkyi kummankin joukkueen alussa, kun kummallakin joukkueella tuli alkuun hölmöjä, tarpeettomia rangaistuksia ja virheitä.

Saintsin hermostuneisuus näkyi aloituspotkun palautuksessa, jossa yleensä pallovarma Dajon Newell pomputti palloa ja hyökkäys joutui aloittamaan syvältä omalta alueelta oman vuoronsa. Sen jälkeen mentiinkin enimmäkseen Saintsin tahdon mukaan. Vaikka ensimmäinen hyökkäysvuoro aloitettiin omalta viiden jaardin linjalta, ei mennyt kuin pari yritystä ja oltiinkin jo selvästi TAFT ‘in kenttäpuoliskolla. Saints-hyökkäys toimi monipuolisesti ja eteni vääjäämättömästi kohti TAFT ‘in maalialuetta. Pian ottelu olikin jo lukemissa 6 – 0 Mikko Aspisen ylitettyä maalilinja QB Jessie Robbinsin heitosta. Otto Laine jatkoi varmaa suorittamistaan ja lisäpistepotku lisäsi johdon lukemiin 7 – 0.

TAFT-hyökkäys sai ottelun alussa juoksupelinsä toimimaan kohtuullisesti RB Arttu Partasen johdolla. Epäonnistuneet heittopelit ja henkilökohtaiset virheet rasittivat TAFT-hyökkäystä. Saintsin puolustuksen takakenttä jatkoi erinomaisia otteitaan runkosarjasta. Kahta eri pelinrakentajaa kokeillut TAFT ei onnistunut heittopelissä koko ottelun aikana. Saints-takakenttä on loistava sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Koko puolustus pelasi varsin kurinalaisesti ja pysyi tiukasti vastuissaan. Saints-puolustus onnistui myös yhteensä neljä kertaa pallonriistossa. Ensin parivaljakko Janne Sulin ja Riku Haukka taklasivat ja riistivät Partaselta pallon syvällä takakentällä. Seuraava TAFT-hyökkäysvuoro päättyi, kun Turo Kanerva koppaa erittäin akrobaattisen syöksyn päätteeksi syötönkatkon. Toisella puoliajalla Juho Angervo näyttää jälleen peliälykkyyttään ja poimii oman puntin Saintsin haltuun. Ottelun viimeinen touchdown tulee sekin myös puolustuksen kautta, kun Roope Jukko jahtaa pelinrakentajaa ja saa kätensä heiton väliin. Pallo pomppii niin hänen kuin pelinrakentajankin käsissä, kunnes Jukko nappaa sen itselleen ja kuljettaa aina maalialueelle asti yli neljäkymmentä jaardia.

Saintsin toinen hyökkäysvuoro päättyi sekin ensimmäisen kaltaisesti, kun Robbins löysi maalialueen takaosasta WR Erkki Ojalan, joka palasi loukkaantumisesta suoraan pudotuspeleihin. Paluuta voidaan kutsua varsin onnistuneeksi, kun mies vielä toisella puoliajalla näytti nopeuttaan ja nappasi ottelun toisen touchdownin, pitkän 70 jaardin kopin Robbinsin heitosta. Saintsin kolmas touchdown syntyi Haukan ja Sulinin pallonriiston jälkeen, kun Aspinen juoksi läheltä maalilinjaa koskematta maalilinjan yli. Saints-hyökkäyksen linja moukaroi koko ottelun ajan TAFT-puolustusta juoksupelissä ja antoi Robbinsille enemmän kuin riittävästi aikaa heittää palloa. Saintsin neljäs touchdown tuli Kanervan syötönkatkon jälkeen, kun Robbins löysi maalialueen keskeltä vapaana olevan Dajon Newellin ja ottelu lukemiin 27 – 0. Nämä lukemat jäivät myös ensimmäisen puoliajan loppulukemiksi kellon loppuessa.

Toisella puoliajalla ottelua Saints-puolustus jatkoi kurinalaista pelaamista ja esti TAFT-hyökkäyksen ennen pisteiden tekoa. Saints-hyökkäys pelasi pitkän hyökkäysvuoron, mikä päättyi siihen, että Robbins toimitti pallon parikymmentä-jaardisen heiton Jere Tuhkasen syliin. Seuraava Saints-hyökkäysvuoro oli nopeampi, mutta vain sen takia, että Newell otti illan toisen touchdown-koppinsa keskeltä kenttää ja pujotteli TAFT- puolustuksen läpi maalialueelle asti. Ottelun kolmas neljännes päättyi lukemiin 41 – 0.

Viimeisellä neljänneksellä Saints alkoi kierrättämään pelaajiaan ja avausmiehistön pelaajat tekivät tilaa nuoremmille lahjakkuuksille. Ojalan kiinniotto touchdownin ja Jukon pallonriisto touchdownien jälkeen ottelu päättyi lukemiin 54 – 0. Saintsistä on vaikea nostaa yksittäisiä pelaajia tai osa-alueita, vaan Saints oli selkeästi vahvempi ottelun jokaisessa osassa. Saints oli nopeampi, älykkäämpi ja latautunut oikein. Ottelun lopputulos oli täysin ansaittu.


Saints-joukkue on kasvanut hienosti kauden aikana ja seuraavaksi vuorossa onkin Spagettimalja, jossa vastaan asettuu Pirkkala Spartans. Pirkanmaan derby-finaali, josta monet unelmoivat kauden alkaessa.

Kuva: Tytti Martikainen