Valoa tunnelin päässä, Kuninkaanmiehet kuitenkin tällä kertaa parempia

Uudet jenkkivahvistukset tuottivat eilisessä kamppailussa iloisen yllätyksen, vaikka joukkueen yhteisharjoituksia ehdittiinkin pitää vain yhden kerran ennen matkaa Vaasaan.

Vaasa Royals meni johtoon Tom Suosteen juoksulla, eikä Vaasa enää sen jälkeen johtopaikkaa menettänytkään. Pyhimykset seurasivat tiukasti perässä ensimmäisen puoliajan eikä ero revennyt kahta TD:tä isommaksi.

Erityisesti pelinrakentaja Ray Cotton näytti, että matkamies hallitsee niin heiton kuin juoksun, eli osoitti olevansa juuri sellainen dual-threat pelinrakentaja kuin ennakossa lupailimmekin.
Tilastot osoittivat pelin jälkeen 189 heitettyä jaardia hieman alle 50% onnistumisprosentilla, 2 TD:tä, ja pisin heitetty kaari oli 53 jaardia. 1 syötönkatko harmittavasti sattui ja sekin vielä palautettiin pohjiin eli siitä tuli pick six. Joka tapauksessa vahva näyttö pelimieheltä joka melkein tuli suoraan koneesta pelikentille. Ennakossa jännitimme sitä, kuinka Ray vs. Borel ottelussa käy, ja myönnämme reilusti, että Borel vei kisan tällä kertaa itselleen.
Borelin 259 jaardia ja 3 Td:tä kovalla onnistumisprosentilla on hatun noston arvoinen suoritus.
Ray säkitettiin 3 kertaa Borelin 2 vastaan, joten Saintsin hyökkäyksen linjalla ja Rayllä on vielä hiomista pelikuvioissa.

Nyt vielä viikko harjoitusta rissujen kanssa ja uusia muunnoksia pelikirjaan yhdessä Jaken kanssa, niin ollaan jo ihan eri sfääreissä seuraavassa pelissä Butchersia vastaan.

Munchie Roberts vuorostaan jatkoi siitä mihin oli Kotka Eaglesissa lopettanut. Saintsin MVP ja ottelun eniten taklauksia yhdessä Royalsin Millanin kanssa. Voiko uudessa joukkueessa paremmin aloittaa kuin olemalla yksi ottelun MVP. Jos kausi jatkuu duurivoittoisesti, on Munchie liigan taklaustilaston kärkipaikoilla heittämällä.

C.J Okpalobi ei juuri jäänyt huonommaksi. Hieno juoksu läpi kentän maaliin ja 98 kerättyä jaardia antaa luvan odottaa lisätehoja, kunhan mies pääsee paremmin sisään pelikirjaan. C.J uurasti myös puolustuksen puolella, joten hieno iltapuhde GFL mestarilta.

Puolustuksen puolelta pitää jälleen tuoda esiin Miro Palmun ja Mikko “Veteraanimoukari” Aspisen uurastus. Äijät parantavat juoksuaan taklausmäärissä tasaisen varmasti. Etenkin junioreista noussut Palmu on ollut loistava pelipaikallaan heti ensimmäisellä kaudella. Vastuuta on tullut ja Miro on huutoon vastannut. Vertaus Jaska Väriseen osuu kyllä hyvin kohdalleen tässä nuoressa miehessä.

Hyökkäyksen puolella lisämaininnat menevät Velipekka Jaakonsaarelle ja Tuukka Lehtoselle, jotka joutuivat uuden tilanteen eteen uuden pelinrakentajan myötä, ja hoitivat silti tonttinsa kunnialla.

Toisella puoliajalla näytti jo, että Royals menee menojaan Vaasan U20-junioreiden näyttäessä, että talenttia löytyy. Etenkin Nico Barrow on erinomaisen kova keskushyökkääjä jo nyt, ja on tehnyt kovaa jälkeä Royalsin U20-joukkueessa. Voidaankin todeta, että Suomen maajoukkueen tulevaisuus on turvattu kun nämä huikeat pelaajat saavat vuoronsa leijonapaidassa.

Piste-ero toisella puoliajalla oli pahimmillaan kolmen TD:n verran Royalsille, mutta Cottonin ja Muchien johdolla Pyhimykset kuroivat Royalsin johtoa pienemmäksi, kolmas neljännes meni Saintsin tiliin ja lopputulos oli lopulta ottelun päätyttyä 47-32 eli 2 pistesuoritusta.

Vaikka tästä nyt tappio tulikin, voi sanoa, että valoa on todella tunnelin päässä, ja sekös kasvattaa motivaatiota ja taistelutahtoa seuraavaan peliin. Uskonkin, että Butchersia vastaan tullaan näkemään parasta Saints peliä tällä kaudella.

 

Artikkelin kuvat Jaakko J. Salo

Lisää Jaakon kuvia ottelusta löydät linkin takaa:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100006851988789&sk=media_set&set=a.2334708933434150&type=3