Veikka Lehtonen tekee paluun Saints-paitaan

Alkukauden ulkomailla pelannut väkivahva keskushyökkääjä Veikka Lehtonen palaa sinivalkoiseen Saintsin asuun torstaina Saintsin kotipeliin Pyynikille.

 

Veikka Lehtonen tuo tullessaan sen puuttuvan palasen, jota Saintsin hyökkäys tällä hetkellä vaatii. Samalla Lehtonen tuo matkassaan johtajuutta, jota kokenut maajoukkuepelaaja ja – kapteeni omaa. Butchers-peliin lähdetään siis mielenkiintoisestaasetelmasta.

Edellisen kerran Saintsin miesten edustusjoukkue oli tositoimissa Vaasassa lähes kolme viikkoa sitten, jolloin Royals oli tamperelaisia vahvempi.

– Olemme ehtineet miettiä syntyjä syviä edellisen Vaasa-pelin jäljiltä, Saintsin päävalmentaja Teemu Majander toteaa. Tutkinnan alle on joutunut oma valmistautuminen ja toiminta. Nyt edessä on valmistautuminen torstain Butchers-peliin.

– Onhan tämä meille todella kova kohtaaminen. Tästä on otettava työvoitto, jotta saamme palautettua uskon omaan tekemiseemme, Majander näkee.

 

Porvoolaiset voitettavissa

Teemu Majander lähettää torstaina miehensä kentälle työrukkaset kädessä. Edessä on tasavahva porvoolaisjoukkue, jossa on hyvä oman paikkakunnan suomalaisten pelaajien perusrunko ja osaavat, monipuoliset ulkomaalaisvahvistukset.

– Alamme tekemään kaikki duunia, rantapallon pelaamista ei ole luvassa, jokaisen on vedättävä työrukkaset käteen ja alettava raatamaan, Majander sanoo.

Porvoon puolustuksen linja on sen verran vahva, että Saints aikoo hyödyntää monipuolisen pelinrakentajansa Nolanin heittokättä, mutta juoksupeliäkin on luvassa.

– Butchersia vastaan juoksemisessa on se hyvä puoli, että kun sinne saa uppoamaan asioita, niin se myös helpottaa heittämistä.

 

Liigan paras juoksupuolustus

Teemu Majander teki poikkeuksen omaan valmentajatapaansa, ja hän tutustui liigan tarjoamiin tilastoihin. Hän teki havainnon, että omalla joukkueella on Vaahteraliigan paras juoksupuolustus, kun sitä mitataan jaardeilla.

– Puolustus on tällä hetkellä siinä hyvässä tilanteessa, että itseluottamus on kohdallaan. He tietävät, miten pelata vastustajan hyökkäystä vastaan. Saintsin hyökkäys saakin siitä itselleen hyvän selkänojan, kun se tietää, että puolustus toimii ja tekee oman työnsä kunnolla. Töitä Saintsilla vielä vaatii potkupelit. Niihin pitää vain saada lisää harjoitusta, toistoja ja onnistumisia.

– Ekstrapisteiden tekeminen pitää tällä tasolla olla automaatio.

Luvassa on kuuma iltapuhde, sillä toistaiseksi sääennusteet lupaavat torstaille helteistä ilmaa. Nyt siis kannattaa katsojienkin suunnata Pyynikille, sillä kyseessä on Saintsin miesten edustusjoukkueen toiseksi viimeinen runkosarjan ottelu tälle kesää kotikentällä. Ottelu alkaa torstaina 28. kesäkuuta Pyynikillä kello 18:30, mutta paikan päälle kannattaa tulla jo ajoissa, jotta ehtii nauttimaan virvokkeista ja tulisista siivistä sekä grillimakkaroista ennen ottelun alkua.

Saatavilla myös amerikan herkkuja, kun Tampereen nuorin yrittäjä Joni Pyrstöjärvi, eli Joe American Snack tulee cocacola-kärryineen paikalle.