“Veteraanimoukari” Kuopiosta siirtyy Saints-puolustukseen

Steelersin avainpelaajiin koko 2010-luvun ajan kuulunut Mikko Aspinen on tuttu nimi kaikissa Suomen jenkkifutisseuroissa Helsingistä Rovaniemelle ja Imatralta Vaasaan. Hän on tunnettu fyysisestä pelitavastaan, peräänantamattomasta tyylistään ja johtajuudesta niin pukukopissa kuin kentälläkin. Pelin ollessa kiikun kaakun – tuleeko voitto vai tappio – on Aspinen lyönyt uuden vaihteen sisään ja omalla esimerkillään näyttänyt miten otteluita käännetään voitoksi.

Aspinen on tunnetusti lujaa iskevä tukimies, mikä oli hänen roolinsa myös viime kaudella Steelersissä aina Vaahteramaljaa myöten. Toki ei sovi unohtaa Mikon pelikokemuksta kaikilta muiltakin pelipaikoilta, ainoastaan laitahyökkääjää ja kulmapuolustajaa lukuunottamatta. Myös osallistuminen erikoisjoukkueisiin on Aspiselle tuttua, joten voidaan todella puhua yleiskäyttöisestä pelaajasta, jonka vahvuuksia valmennus voi käyttää kaikilla kentän osa-alueilla.

Saintsissa pelipaikka tälle kaudelle löytyy todennäköisesti tukikerroksesta, mutta ovelaan savolaisilta opittuun tapaan pitää todeta, että “voi se olla niinnii, mutta voi se olla toisennii”.

Muutaman viikon tutustumisjakso Saintsin toimintaan on vakuuttanut Mikon:

– Harjoittelumahdollisuudet Tampereella ovat erinomaisella tasolla sekä laji-, että fysiikkapuolella. Pirkkahallissa riittää hyvin tilaa treenata ja tuntuu erittäin kotoisalta päästä takaisin kovalle tekonurmelle. Fysiikkatreenit toteutuvat toimivassa yhteistyössä Polte-salin kanssa. Jo lyhyessä ajassa olen huomannut Jarkon ammattimaisen otteen ja motivoivan tyylin edesauttavan omaa harjoittelua. Salin muutkin puitteet ovat ensiluokkaiset! Erityisfanituksen kohteeksi on päässyt Reverse Hyper-laite! 🙂

Henkilökohtaisella tasolla Mikon motivaatio kautta 2019 kohti on kova. Viime kausi meni miehen omien sanojen mukaan alakanttiin, joten ensi kesää kohti lähdetään nyt paremmalla valmistautumisella ja palolla, tavoitteena nostaa peli omalle vaatimustasolle!

Pelaamisen ohella Mikko toimii tälläkin hetkellä Suomen U19-maajoukkueen keskushyökkääjien valmentajana ja tulee osallistumaan valmennustehtäviin varmasti myös Saints-organisaatiossa.

Tervetuloo, Mikko, Manseen!