Viikon otteluennakko: Saintsin miehet isännöivät välieräottelun Pyynikillä

Miesten 1-divisioonan runkosarja päättyi viime viikonloppuna Saintsin osalta komeaan voittoon, kun Myllypurosta tuotiin tuliaisina kaksi pistettä ja kotietu välierään voitolla East City Giantsista pistein 0–46. Joukkueen puolustuksen koordinaattori Jussi Taipalmaa kertoo selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtemisen olleen hankala tilanne parhaan iskun saavuttamiseen, mutta Saintsin pelanneen odotusten mukaisesti: ”Puolustus pelasi mallikkaasti, juoksu saatiin pelattua kokonaan pois ja sää piti huolen siitä, että heittäminen oli erityisen hankalaa.” Sade aiheutti pelissä muutenkin haasteita, sillä Myllypurossa pelataan luonnonnurmella. Ottelussa kaksi maalia juossut Ville Kettunen sanookin nurmella sateessa pelaamisen tuoneen ”oman hauskan elementin peliin”, mutta kehuu etenkin joukkueensa isoja miehiä: ”On hienoa juosta, kun hyökkäyksen linja painaa kovaa duunia.” 

Viimeisellä voitollaan Saints varmisti kotiedun välieriin, ja sunnuntaina 30.8. klo 17 Tampereen Pyynikin urheilukentälle pyhimysten vieraaksi saapuu United Newland Crusaders. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on vain pari viikkoa, sillä Saints isännöi uusimaalaisia Pyynikillä edellisen kerran lauantaina 15.8. Silloin nähtiin maalien täyteinen ottelu, jonka Saints vei lopulta nimiinsä pistein 52–42. Myös tulevasta välierästä on lupa odottaa pisteilottelua. 

Siinä missä ensimmäiseen kohtaamiseen Saints lähti haastajan roolissa, on roolit edellisen kohtaamisen jäljiltä kääntyneet. Saintsin kapteeni ja keskushyökkääjä Tuukka Lehtonen pitää tulevan välierän teemana sekä fyysistä että mentaalista kanttia: ”Viime kohtaamiseen lähdimme enemmän haastajan roolissa ja haasteeseen vastattiin kovalla, fyysisellä pelillä. Se on varma teema tulevassakin ottelussa. Toinen aspekti on mentaalipuoli – pelissä tullaan kysymään edellisen kohtaamisen perusteella kylmiä hermoja ja keskittymistä pelin pitämiseen omalla tasollamme.” Saintsin hyökkäyksen linjassa pelaava Ville Terenius on Lehtosen kanssa samoilla linjoilla oman pelin tärkeydestä: ”Edellisessä pelissä tehtiin virheitä puolin ja toisin, ja niiden siivoaminen tulee olemaan yksi tärkeimmistä asioista. Meillä on Saintsissa selkeä oma identiteetti, ja siihen omaan tekemiseen pitää luottaa myös tulevana sunnuntaina.”

Runkosarjan päätyttyä on edessä tosipelit, ja pöytä on pyyhitty puhtaaksi runkosarjan saavutuksista ja suorituksista. Sunnuntaina 30.8. klo 17 eteenpäin selviää, kumpi joukkueista pääsee pelaamaan Spagettimaljasta. 

Tampere Saints – United Newland Crusades
Sunnuntaina 30.8. klo 17

Pyynikin urheilukenttä, Tampere
Ottelulippu 10e
Eläkeläiset, varusmiehet, tai vahvasti siniseen pukeutuneet 5e
Lapset 12 v. tai alle ilmaiseksi

Kirjoittaja: Tuuli Janhunen

Kuva: Tytti Martikainen

Otattehan huomioon, että kannattaa tulla ajoissa paikalle koska Pynsälle mahtuu vain 500 katsojaa.