Viikonlopun leiriltä uusia pelaajasopimuksia edustukseen

Pyynikin tekonurmi on vihdoin päästänyt irti jää- ja lumipeitteestä ja viime viikonloppuna Tampere Saintsin miehet käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja leireilivät kotikentällään lauantaina 1.4. Tuntumaa kenttään on haettu pari kertaa aikaisemminkin, edellisen viikon walkthrough-tyyppisissä harjoituksissa. Lauantaina oli kuitenkin tosi kyseessä ja meininki sen mukainen.

 

Leirin yhteydessä allekirjoitettiin myös uusia pelaajasopimuksia. Näiden joukossa oli mm. edellisten kausien Saints tekijät, DL Hannes Jokinen (190 cm / 105kg) ja Riku Kuusisto (183 cm / 150 kg) sekä Lohja Lionsista siirtyvä DL Jari Virkkula (191cm / 112kg). Puolustuksen linjavalmentaja Ilkka Minkkinen toivottaa miehet tervetulleeksi, kuten varmasti tekisi moni muutkin vaahteraliigaseura, kun kyseessä on näin kokeneet linjajyrät. Minkkinen kuvaa Riku Kuusistoa NT paikalle isoksi ja vahvaksi kaveriksi, jonka vahvuudet on erityisesti juoksupuolustuksessa. Hannes “Lordi” Jokinen on taas niin monipuolinen että häntä voi käyttää missä tahansa tilanteessa ja millä paikalla tahansa. Jari on myös kiitettävän kokoinen körmy, jonka fysiikka on myös hyvällä tasolla. Vielä kun saamme tekniikkaa sekä pelinlukua ajettua sisään, uskoo Minkkinen että Virkkula pystyy hyvin tuhoamaan vastustajan peliä.

Viikonlopun aikana varmistui myös hyökkäyksen linjaan saapuvat Porvoo Butchersista OL/DL Ashley Dewing (194 cm / 133kg) ja OL Mario Mäkinen (195 cm / 130 kg). Viiden linjamiehen sekä yhteensä 630 kilon lisäys rosteriin laajentaa entisestään Tampereen linjojen leveyttä ja peluutusmahdollisuuksia. Joustavan peluutuksen mahdollistamiseksi Kuusisto sekä Virkkula siirrettiin farmisopimuksen mahdollistamana Nokia Ghosthuntersin riveihin, josta heidät on helpompi nostaa myöhemmin sarjaporrasta ylemmäs kuin laskea alas.

Puolustuksen linjan valmentaja Minkkinen näkee että Saintsin linjoissa on hyvin syvyyttä, joka synnyttää lisää tervetullutta kilpailua. Farmisopimus Nokian kanssa mahdollistaa taas kaikkien kehityksen, sillä parhaiten oppii pelaamalla. Tuntuma on hyvä pitää kunnossa koko kauden ajan ja siksi on tärkeää että myös harjoituksissa on iso määrä linjamiehiä. Varsinkin DL:ssä pelaaminen on todella kuluttavaa, joten tuoreita jalkoja ei ole koskaan liikaa.

Myös ns. taitopelipaikoille signattiin uusia nimiä kun entiset pyhmispelaajat, LB Johan Grahn sekä WR Mikko Sinikallio laittoivat nimet papereihin.

Päävalmentaja Teemu Majander on lukumäärällisesti tyytyväinen edustusjoukkueen tämänhetkiseen pelaajamäärään. Tietyillä pelipaikoilla syvyyttä voisi olla vielä enemmän, mutta yleisesti ottaen olemme sillä tasolla, että kesän ottelurumba, pitkälle toistakymmentä ottelua, ei tule olemaan ongelma.

Majander on tyytyväinen farmiyhteistyöhön Nokian kanssa ja kertoo sen toimivan hyvin molempiin suuntiin. Nokialla on urheilullisia ja halukkaita pelaajia, joille liigavauhtiin pääseminen on sopiva haaste. Tampereen rosterissa on taas pelaajia, loukkaantumisista toipuvia tai vähälle peliajalle jääviä, joille haluamme antaa peliaikaa myös kakkosdivarissa. Sarja on ilman importeja pelattavista sarjoista tasoltaan paras, joten se tarjoaa hyvän alustan pelirytmiin ja vauhtiin pääsemiseen.

Importeista puheenollen, Saintsin takakentän tueksi on tällä päivämäärällä signattu myös urheilullinen CB Michele Ubaldi. Michele on pelannut jenkkifutiksen lisäksi rugbya ja tuo Saints takakentälle lisää nopeutta sekä taklausvarmuutta.

Edustusjoukkueen pelaajalistaan tuli näiden lisäysten ohella myös yksi ikävä vähennys, sillä espanjalainen David Chavez joutui valitettavasti perumaan Tampereelle muuton henkilökohtaisten syiden johdosta. Kevät on kuitenkin vielä kesken ja tulevaisuus näyttää löytyykö pyhimysten aktiivisesti toimineesta rekrykoneesta vielä uusia nimiä ensi kesän rosteriin!