Vuosi vaihtuu ja vauhti kiihtyy

Saints naisten viimeisimmästä pelistä on vierähtänyt jo puoli vuotta ja katseet onkin jo käännetty kohti tulevaa kesää. Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon ja pyhimykset harjoittelevat jo täyttä päätä seuraavan kauden revanssia varten. Niin pelaajat kuin valmennus laittavat itsensä likoon kohentaessaan kuntoaan ja pelisilmäänsä.

Saintsin valmennus on erinomainen sekoitus uutta ja vanhaa. Hyökkäyksen isoja linjoja pitää edelleen käsissään Ilkka Laitinen, joka jatkaa myös laitahyökkääjien valmentajana. Laitisen avuksi hyökkäystä koordinoimaan astuu pelinrakentajien valmennuksesta vastaava Lari Siitonen. Lisäksi hyökkäyksen valmentajina loistavat hyökkäyksen linjapelaajia koutsaavat Topias “Seppo” Räty ja Eetu Ilomäki sekä keskushyökkääjiä valmentava, odotetun comebackin Saints-naisten valmennusriveihin tehnyt Janne Eskola. Keskushyökkääjien tukena klinikkavalmentajana toimii myös Matti Airaksinen.

Puolustuksen koordinaattorina ja tukipuolustajien valmentajana naruja käsissään pitelee Mikko Airaksinen. Puolustuksen takakentästä huolehtii Toni Luomajoki ja puolustuksen linjamiehiä koulii Panu Hämäläinen. Hämäläinen toimii kaudella 2019 myös Saints naisten päävalmentajana, kun kauden 2018 päävalmentaja Jussi Honkonen siirtyy joukkueen General Manageriksi huolehtimaan joukkueen yleisistä ja hallinnollisista asioista.

Hämäläinen vahvistaa kuluvan off-seasonin sujuvan suunnitelmien mukaisesti. Syksyllä kauden pääteemaksi valittiin kilpailullisuuden nostaminen uudelle tasolle ja sitä on lähdetty parantamaan ympärivuotisella ja kokonaisvaltaisilla voima-, nopeus-, liikkuvuus- sekä lajiharjoittelulla. Hämäläinen kertookin odottavansa mielenkiinnolla, miten pelaajat alkavat sisäistämään pelikirjallisia asioita ja miten syksyn ja talven voima-, nopeus- ja liikkuvuusharjoittelu siirtyvät keväällä ja kesällä itse lajiin.

Kuva: Harri Koivunen