Aino Joro vahvistamaan Saintsin puolustusta

Tampere Saints saa maajoukkuetason vahvistusta Aino Joron liittyessä osaksi pyhimysten puolustusta. Kaudella 2022 Naisten Vaahteraliigassa Raision West Coast Phoenixiä edustanut Joro oli mukana Suomen maajoukkueessa, joka viime kesänä voitti MM-pronssia Vantaalla.

Päätös lähteä pelaamaan Tampereelle kaudella 2023 oli tukipuolustajan paikalla pelaavan Joron mukaan lopulta helppo. Harjoituksissa koettu hyvä tekemisen meininki ja valmennuksen laatu sinetöivät päätöksen.

“Oon jo aiemmin huomannut, että Tampereella näyttäis olevan hyvä tekemisen meininki, ja joukkueesta löytyy ennestään tuttuja tyyppejä. Nyt kun syksyllä juttelin muutaman pelaajan ja sitten päävalmentajan kanssa, ni päätin tulla ite käymään treeneissä. Mut vakuutti valmennuksen laatu ja koko joukkueen tekeminen”, Joro kertoo.

Joro on varmasti tuttu nimi Naisten Vaahteraliigaa seuranneille, sillä viime kaudella hän sijoittui runkosarjan taklaustilastossa toiseksi yhteensä 106,5 taklauksella. Onnistumiset eivät tule ilman kovaa työtä, ja päävalmentaja Mikko Aspinen onkin huomannut Joron hyvän asenteen offseasonin aikana:

(Uutinen jatkuu mainoksen jälkeen.)

“Aino on päässyt olemaan joukkueen mukana jo useamman kuukauden ja on istunut saumattomasti meidän porukkaan. Aino tuo mukanaan hyvän asenteen treenaamiseen ja tekemiseen, hän vaatii itseltänsä paljon ja on helppo valmennettava tietäessään jo mitä olisi voinut tehdä paremmin, ja uudet tekniikat/erilaiset toimintamallit ovat selkeästi tulleet jo luonteviksi.”

Joron omat odotukset offseasonille ja pikkuhiljaa lähestyvälle kesälle ovat korkealla:

“Talven treeneiltä odotan kovaa tekemistä ja jo näin muutamien treenien osalta voin todeta, et ens kesänä kentälle astelee aikast timanttinen jengi. Kesällä on siis varmasti tiedossa paljon raakaa ajoa.”

Tervetuloa pyhimysperheeseen Aino Joro! 

Huom.! Kannattaa pysyä kuulolla, sillä kauden 2023 pelaajauutiset eivät lopu tähän! Ota Instagramissa seurantaan @saintsladies ja kuulet ensimmäisten joukossa, kun tiedotamme lisää.

Kirjoittaja: Veera Jalava

Kuvat: Tytti Martikainen ja West Coast Phoenix