Jonna Tuovinen täydentämään Saintsin valmennusta

Jonna Tuovinen täydentämään Saintsin valmennusta

Tampere Saintsin valmennustiimi vahvistuu entisestään, kun mukaan liittyy Jonna Tuovinen.

Tuovinen on pelannut Saintsin riveissä vuodesta 2018 ja edustanut myös Suomea useissa arvokisoissa. Viime kaudella Tuovinen pääsi pelaamaan myös lajin kotimaassa Yhdysvalloissa. Hänen joukkueensa Minnesota Vixenin kausi huipentui Women’s Football Alliancen finaaliotteluun, jossa mestaruuden kuitenkin vei Boston Renegades.

Viime kesänä Tuovinen oli mukana myös Vantaalla järjestetyissä MM-kisoissa yhtenä Suomen joukkueen kapteeneista. Kisat päättyivät Tuovisen osalta valitettavasti ennenaikaisesti loukkaantumisen vuoksi, mutta nyt hän on positiivisin mielin uudesta pestistään tutun joukkueen parissa:

“Oon iloinen, että mulle löyty sopiva rooli joukkueessa nyt, kun oma pelaaminen on eturistisiteen kuntoutuksen ajan tauolla. Erityisesti tulen auttamaan puolustuksen puolella taklaus- ja takakenttä asioissa, minkä lisäksi teen töitä naisten joukkueen urheiluvammojen ennaltaehkäisyn parissa. Toivon, että pystyn valmentajana antamaan omasta kokemuksesta irti jotain sellaista, josta on mun pelitovereillekin hyötyä.”

Myös päävalmentaja Mikko Aspinen on innoissaan siitä, että Tuovinen saatiin täydentämään Saintsin valmennusta:

”Olen todella tyytyväinen että Jonnan tasoinen pelaaja ja ihminen saadaan mukaan valmennukseen. Jonnalla on paljon annettavaa kokemuksensa ja osaamisensa puolesta, hänellä on myös ammattitaitoa ja näkemystä kehittää toimintaamme yleisesti eteenpäin.” 

Aspinen kertoo Tuovisen jo tässä vaiheessa kautta tuoneen uusia elementtejä mukaan taklaus- ja kontaktiharjoitteluun, ja hän odottaakin innolla, mitä kaikkea vielä tulevan kauden aikana saadaan kehitettyä.

Tuovisen myötä Saintsin yhdeksän valmentajan tiimissä on nyt mukana neljä naista, mikä ei ole Suomen sarjoissa vielä tavallista. Tuovinen mainitseekin olevansa erittäin innoissaan naisten määrän lisääntymisestä valmennuspuolella.

Kirjoittaja: Veera Jalava

Kuva: Fotokuutti