<strong>Kapteenit kaudelle 2023 on valittu</strong>

Kapteenit kaudelle 2023 on valittu

Saints lähtee kauteen 2023 kuuden kapteenin johdolla. Kapteeneina toimivat Emma Kammonen, Katariina Kiviniemi, Leena Rönkä, Noora Saros, Sara Reid ja Veera Jalava. Päävalmentaja Mikko Aspinen kuvailee kapteenistoa näin:

“Tämän kauden kapteenit ovat hyvä läpileikkaus meidän porukkaamme. Kapteenien ryhmästä löytyy erilaisia luonteita ja henkilöitä, mikä on meille ehdoton rikkaus. On tulta ja tappuraa sekä rauhallisempia luonteita, mikä kuvastaa meitä joukkueena hyvin. Kaikille on yhteistä se, että ajavat suurella sydämellä joukkuetta eteenpäin.”

Emma Kammonen

Pelipaikka: RB

Pelinumero: 88

Pelatut kaudet: 2, molemmat Saintsissa

Ensimmäistä kertaa kapteeniksi valittu Emma löysi lajin pariin noin kaksi vuotta sitten Saintsin alkeiskurssin kautta, ja on näyttänyt taitonsa ja nopeutensa keskushyökkääjän paikalla. Lyhyessä ajassa hän on vakiinnuttanut paikkansa osana pyhimysporukkaa ja valloittanut joukkuekaverit pirteällä luonteellaan. Emman paras muisto Saintsissa on se hetki, kun hän tajusi löytäneensä paikkansa joukkueessa.

Mikä on sinun roolisi kapteenina?

“Jaa a. Varmaan sitäkin vielä etsin, mutta jos vanhat ennusmerkit pitävät paikkansa, niin varmasti jonkin sortin äitihahmo ja joukkuekavereiden tsemppaaja ja kuuntelija nurmella ja sen ulkopuolella.”

Millaisilla fiiliksillä odotat alkavaa kautta?

“Aina kun mietin alkavaa kautta niin tulee perhosia vatsaan kuin vastaihastuneella. Kai sitten semmosilla fiiliksillä – kauhun ja rajun rakkauden sekaisin tuntein.”

Kuva: Fotokuutti

Kuka on urheilijaesikuvasi?

“Mikaela Shiffrin, alppihiihtäjä joka dominoinut alppihiihdon maailman cuppia 17-vuotiaasta tähän päivään, eli 28-vuotiaaksi asti. Aika kova.”

Katariina “Kata”  Kiviniemi

Pelipaikka: DB

Pelinumero: 17

Pelatut kaudet: 7, joista Saintsissa 3

Kata liittyi Saintsin riveihin kolme kautta sitten pelattuaan muutaman vuoden Jyväskylässä. Ensimmäistä kertaa kapteenina toimiva Kata on esimerkillisen ahkera treenaaja ja hauskuuttaa joukkuekavereitaan rempseällä luonteellaan.

Monipuolisena pelaajana hän on tulevalle kaudelle vaihtanut laitahyökkääjän paikalta puolustuksen takakentälle. Hyviä muistoja Saintsissa Katalle on kertynyt jo monia, yhtenä mieleenpainuvimmista on kauden 2021 superhauska pelireissu Ouluun, joskin miinuksena reissulle hän mainitsee sen, että ottelu hävittiin.

Mikä on sinun roolisi kapteenina?

“Kapteenina en välttämättä ole aina se äänekkäin, mutta pyrin aina toimimaan aktiivisena ja esimerkillisenä joukkuekaverina, joka kannustaa muita ja tuo oman ripauksen posia sekä huumoria joukkueeseen.”

Katariina Kiviniemi, kummisponsorina Autolähde Oy

Mitä odotat tulevalta kaudelta?

“Tulevalta kaudelta odotan erityisesti onnistumisia ja kokemusta uudella pelipaikalla ja voittoja varmasti tiukoista otteluista! Sekä Auran ABC:ta tietysti.”

Kuka on ollut mielestäsi paras kapteeni pelaajaurasi aikana?

“Pelaajauralle on mahtunut useita loistavia kapteeneja, jonka vuoksi on vaikeaa nimetä vain yksi. Päätin kuitenkin nimetä tähän nykyisen kapteenikollegan Saran, joka osaa uskomattomilla tsemppipuheillaan boostata energiaa koko joukkueeseen ja antaa aina kaikkensa joukkueelle kentällä ja sen ulkopuolella. Sara on todellinen alfanaaras! ❤️”

Leena Rönkä

Pelipaikka: OL (DL)

Pelinumero: 50

Pelatut kaudet: 6, kaikki Saintsissa

Leena aloitti jenkkifutiksen aikanaan Saintsin alkeiskurssilta. Hänellä on kuuden kauden aikana kertynyt kokemusta monelta pelipaikalta, niin hyökkäyksestä kuin puolustuksesta. Ensimmäistä kertaa kapteeninroolissa toimiva Leena on aina valmis antamaan joukkueelle täyden panoksen ja levittää ympärilleen hyvää fiilistä! 

Hänelle ovat parhaina Saints-muistoina jääneet mieleen tiukat voittoihin päättyneet ottelut, erityisesti Pyynikillä kesällä 2019 Trojansin kaataminen tuloksella 13–12, minkä jälkeen ilta jatkuikin hänen omien kolmekymppistensä juhlimisella.

Kuva: Valtteri Rui

Mikä on sinun roolisi kapteenina?

“Kapteenina koen olevani rauhallinen ja kokenut. En myös ota itseäni aina liian vakavasti, joten voin aina keventää tunnelmaa ja koen näin olevani myös helposti lähestyttävä kaikissa asioissa. Aina pitää olla vähän hurttia huumoria, pilkettä silmäkulmassa ja savolaista rempseyttä. Silti tätä tehdään tosissaan ja reenataan täysillä, suurella sydämellä.”

Millaisilla fiiliksillä odotat alkavaa kautta?

“Alkavaa kautta odotan hyvillä fiiliksillä, aurinko jo paistaa ja tekonurmi vihertää mukavasti. Hyökkäyksen linjassa on ollut hyvä meno koko offseasonin ajan ja ollaan päästy reenaamaan hyvällä porukalla ja uuden QB:n komennossa. Tavoitteena on, että peleissä on ikävä tunnelma vastustajilla.”

Noora Saros

Pelipaikka: TE

Pelinumero: 82

Pelatut kaudet: 7, kaikki Saintsissa

Noora on hyökkäyksen kokenut monitaituri, jolta onnistuu niin pallon kiinniotto kuin kovat blokit: tight endin paikkaa pelaavaa Nooraa voidaan tarvittaessa myös peluuttaa hyökkäyksen linjassa.

Aiemminkin kapteenina toimineella Nooralla on kova halu kehittää sekä itseään että joukkuettaan, ja hän jakaakin mielellään oppejaan muille. Hän myös jaksaa kannustaa joukkuekavereita aina antamaan parhaansa! Nooralle on Saints-muistoista parhaiten painunut mieleen vuoden 2017 I-divisioonan finaaliottelu, jonka päätteeksi Saints juhli mestaruutta.

Mikä on sinun roolisi kapteenina?

“Vähän jokapaikanhöylä välillä. Koitan toimia esimerkkinä ja jaksan jauhaa hyökkäyksen taktisesta ja teknisestä näkökulmasta hamaan tappiin asti. Koitan puhua suoraa asiaa sillon, kun on siihen aihetta.”

Noora Saros, kummisponsori Koulutettu hieroja Jani Björkholm

Mitä odotat tulevalta kaudelta?

“Joukkueen kanssa yhteen hitsautumista niin bussissa kun kentälläkin, kovia pelejä ja että päästään taas nostamaan omaa tasoa viime vuodesta.”

Kuka on ollut mielestäsi paras kapteeni pelaajaurasi aikana?

“Omalla rookie-kaudella Eliisa “Härkä” Huotarin kanssa kentällä oli kyllä aina hyvä meininki.”

Sara Reid

Pelipaikka: LB 

Pelinumero: 8

Pelatut kaudet: 7, joista 5 Saintsissa (2 kausista sivussa loukkaantumisten vuoksi)

Sara siirtyi aikanaan Lohja Lionessesista Saintsiin muutettuaan Tampereelle. Tällä kaudella hänet valittiin kapteeniksi toistamiseen, eikä ihme: hänen äänekäs kannustamisensa nostaa koko joukkueen suoritustasoa ja itsevarmuutta! Tukipuolustajana pelaava Sara pitää huolen, että tunnelma pysyy joukkueessa korkella, ja kun pelataan, niin pelataan kovaa.

Parhaimmaksi muistoksi Sara nostaa ensikosketuksensa Saintsiin, eli alkeiskurssin Tampereella syksyllä 2017: vastaanotto niin pelaajien kuin valmennuksen puolesta on auttanut Saraa jaksamaan monien vaiheiden  läpi, ja hän kertoo nimenomaan joukkueen pitävän hänet Tampereella edelleen.

Kuva: Fotokuutti

Mikä on sinun roolisi kapteenina?

“Alusta alkaen itselle luontainen rooli on pitää kentällä meteliä ja saada hyvä hype päälle. Tykkään aistia, millä fiiliksellä pelaajat on treeneissä ja nostattaa fiilistä kentällä sen mukaan.”

Millaisilla fiiliksillä odotat alkavaa kautta? 

“Luottavaiset fiilikset meidän tämän hetkiseen porukkaan ja siihen työhön mitä ollaan offin aikana tehty. Tietysti Lohjan viime hetken pois jääminen sarjasta harmittaa, mutta muuten odotan innolla kesää ja kovia pelejä.”

Kuka on urheilijaesikuvasi?

Urheilijana Eva Wahlström, jenkkifutarina Luke Kuechly.

Veera Jalava

Pelipaikka: DB

Pelinumero: 28

Pelatut kaudet: 9, Saintsissa 6

Veera aloitti jenkkifutiksen jo lukioikäisenä, ja Saintsin paidan hän puki päälleen ensimmäistä kertaa kaudella 2017. Sen jälkeen sydän on pysynyt sinisenä, vaikka Tampere ei enää olekaan kotikaupunkina. Veera on ahkera treenaaja ja omistautunut joukkuepelaaja. Alkava kausi on kokeneelle takapuolustajalle kapteenin roolissa jo kolmas. Muistoja Saintsin kanssa on kertynyt lukuisia, mutta yhtenä parhaista Veera pitää ikimuistoista pelireissua Pietariin kesällä 2019.

Mikä on roolisi kapteenina?

“Haluan aina jakaa ympärilleni positiivista fiilistä, niin voittojen kuin häviöidenkin hetkellä, ja kannustaa jokaista joukkuekaveria parhaaseen suoritukseen. Pitkän peliuran aikana on matkaan tarttunut paljon tietoa, jota pyrin myös jakamaan eteenpäin.”

Kuva: Fotokuutti

Mitä odotat tulevalta kaudelta?

“Ensinnäkin tietysti odotan jännittäviä pelejä ja voittoja! Me ollaan saatu joukkueeseen ja erityisesti omalle pelipaikalleni puolustuksen takakentälle paljon uusia pelaajia, ja odotan että päästään vihdoin pitkän offseasonin jälkeen näyttämään yhessä, millanen on kauden 2023 Saints. 💪”

Kuka on ollut mielestäsi paras kapteeni pelaajaurasi aikana?

“Saintsilla on aina ollut huikeita kapteeneja! Jos yksi kuitenkin pitää valita, niin valitsen Jonna Tuovisen: Jonna oli kapteenina täydellinen esimerkki ahkerasta ja omistautuneesta urheilijasta, ja onnistui aina kannustamaan itseänikin parempiin suorituksiin.”

Saintsin kapteenisto on valmis alkavaan kauteen ja toivottaa kaikki tervetulleeksi Pyynikin urheilukentälle nauttimaan jenkkifutiksesta ja kesästä!

Liput kauden ensimmäiseen kotiotteluun Lippu.fi-palvelusta!

https://www.lippu.fi/event/naisten-vaahteraliiga-2023-pyynikin-urheilukenttae-16850272/?affiliate=AJL