Kuukauden Pyhimys

Syyskuun Pyhimykseksi valittu Jyrki Luukkonen oli aktiivisesti mukana Saintsissa melkein 20 vuotta. Nykyään hän on katsomossa kannustamassa aiemmin valmentamiaan Saints-junioripelaajia.

Jyrki “Jykä” Luukkonen oli aluksi pelaaja ja sen ohella talkoissa toimija. Kun pelaajan ura päättyi loukkaantumisten vuoksi, hän siirtyi valmentajan rooliin. Luukkosen mukaan parasta valmentajana olemisessa on ollut se, että on saanut nähdä lasten kehityksen pelaajina ja ihmisinä.  

-Kun kausi lähenee loppuaan, hienointa on katsomosta huomata Saints-junnujen menestys pelikentillä, Jykä muistelee. – Heitä aikoinaan opetin, kun he olivat vielä pikkujunnuja.

Luukkonen opetti pienille pelaajan aluille myös paljon käytöstapoja ja toisten huomioimista. 

-Opetin heille tärkeitä taitoja sekä kentällä että kopissa selviämiseen. 

Luukkosen valmentamat juniorit ovat päässeet Saints-miesten joukkueeseen pelaamaan tämän kauden aikana. 

-Minusta on ollut mukavaa seurata tätä kautta miten kokonaisvaltaisesti Saintsin joukkueet ovat menestyneet tänä vuonna. 

Saintsin aktiivisena toimijana Luukkonen toimi muun muassa hätävarana tuomarin roolissa.

-Nykyään olen ollut sivussa Saintsin aktiivihommista ja keskittynyt enemmän olemaan yleisössä. Katsojan roolissa olen nauttinut otteluiden meiningistä, Luukkonen kertoo.

Luukkonen oli aktiivisena seuran toiminnassa mukana suunnilleen 17-18 vuotta. Luukkonen kokee, että tekijöitä on nykyään paljon enemmän Tampere Saintsissa kuin ennen. 

-Mielestäni seuran toiminta on kehittynyt ja monipuolistunut huimalla tavalla parinkymmenen vuoden aikana, Luukkonen toteaa. 

-Joten ei muuta kuin tsemppiä Spagettimaljan edustukselle ja onnea muillekkin joukkueille saavutetuista menestyksistä, Luukkonen kannustaa.

Teksti: Sofia Tuohimaa