Kuukauden Pyhimys

Lotta Ahonen on lokakuun Pyhimys 2021. Ahonen pelaa Saintsin naisten joukkueen laitahyökkääjänä ja potkaisijana. Hän tavoittelee paikkaa maajoukkueessa ja tämän jälkeen seuraava suunta uralla voikin olla mihin vain!

Ahosen rooli on pysynyt melko samanlaisena koko ajan. Tämä nuori jenkkifutiksen pelaaja aloitti toiminnan U15-poikien joukkueessa syksyllä 2018. Toisin sanoen tähän mennessä Ahonen on pelannut yhden kauden junnuissa ja kaksi kautta naisten joukkueessa.

 -Olen päässyt pelaamaan hyvässä seurassa jenkkifutista ja päässyt toteuttamaan itseäni siinä, missä olen hyvä, Ahonen sanoo. 

Ahosen mukaan jenkkifutiksen parissa oppii joka päivä jotain uutta.

-Pelaajana on ollut mahtavaa toimia ja laji sopii luonteeseeni ja innokkuuteni oppia uutta, Ahonen sanoo.

Ahosen mielestä Tampere Saintsissa ja heidän joukkueessaan parasta on hyvä yhteishenki ja avoimuus.

-Mahtavinta Saintsissa on pelaaminen ja oma onnistuminen sekä kehittyminen lajin parissa, Ahonen luettelee. -Vaikka ajoittain tuntuukin vaikealta, niin onnistuminen tuntuu haasteiden jälkeen vielä paremmalta!

Miksi ihmisten pitäisi tulla katsomaan Saintsin pelejä? Ihan vain kokemuksen ja tunnelman vuoksi Ahonen kehottaa ihmisiä tulemaan jenkkifutispelien katsomoon. Saintsin joukkueeseen sopeutuu helposti ja lajina jefu on todella mielenkiintoinen ja monipuolinen.

-Nämä urheilutapahtumat ovat erilaisia ja kokemuksena mielenkiintoisia ja mahtavia! Suosittelen tulemaan rohkeasti mukaan, jos harkitset tämän lajin aloittamista! Lotta kannustaa.

Ahosen sanoin viime kausi jätti todella nälkäisen olon ja erityisesti kasvoi halu kehittyä paremmaksi pelaajaksi.

-Tavoitteeni on päästä mukaan maajoukkueeseen ja tämän jälkeen suunta voi olla vaikka mihin, Ahonen kertoo. -Nuoresta iästä huolimatta pärjään naisten joukkueessa hyvin ja minut otetaan mukaan jengiin todella mainiosti.

Ennen Tampere Saintsin seuraan tuloa Ahonen harrasti paljon erilaisia lajeja eri joukkueissa.

-Tähän mennessä jenkkifutiksen aloittaminen Saintsissa on ollut kokemukseltaan paras!

Kirjoittaja: Sofia Tuohimaa

Kuva: Fotokuutti