KUUKAUDEN PYHIMYS

Jarkko Mattila on tämän vuoden marraskuun Pyhimys. Mattila on 52-vuotias synnynnäinen tamperelainen, joka on kouluttautunut valmentajaksi ja tarkastajaksi Tampere Saintsin parissa. Saintsissa hän valmentaa U13- ja U11 -junioripelaajia sekä kuuluu junioripelaajien johtoryhmään. Jatka lukemista, niin saat kuulla miksi Mattila suosittelee lajia kaikenikäisille urheilunnälkäisille persoonille ja mitä kaikkea hän on päässyt tekemään seuran rooliasemansa kautta.

Jarkko Mattila on ollut seuran toiminnassa mukana jo viiden vuoden ajan.

– Olen päässyt valmentamisen ja junnu-johtoryhmän kautta oppimaan kaikkea lajin säännöistä, pelaajan henkilökohtaisten lajitaitojen ja fysiikan vaatimuksista, varusteista, turnauksien järjestämisestä, muutamia mainitakseni, kertoo Jarkko Mattila. -Tärkeimpänä asiana minulle on kuitenkin avautunut se, mitä kaikkea pelaajalta henkisesti voidaan vaatia olla jenkkifutiksessa mukana. 

Toisin sanoen hän on siis päässyt oppimaan tätä hienoa lajia ja pelaajia. 

– Välillä on toki hieman haastavaa, mutta se on omasta aktiivisuudesta kiinni. Eli rohkeasti vain täytyy ottaa hihasta kiinni muita, jotka osaavat antaa neuvoja ja tukea asioihin, jotka ovat itselle aiheuttaneet päänvaivaa, Mattila sanoo. 

Mattilan rooli on muuttunut vuosien varrella Tampere Saintsin tiimissä. 

– Siirryin Jefukoulu-vanhemmasta niin kutsutulle “side linelle” ja seuran kulisseihin, tarkentaa Mattila.

Mattila kokee, että parasta jenkkifutiksessa ja Tampere Saintsissa on tietenkin itse laji ja seurata, kun pelaajat varttuvat. 

– Hienoa nähdä aina kun pienemmät juniorijoukkueen pelaajat pääsevät astumaan isoihin saappaisiin, Mattila pohtii. 

Tampere Saintsissa parasta ovat kaikenlaiset pelaajat Mattilan mukaan.

 – Ja luonne täällä kasvaa, Mattila sanoo. 

Mattila suosittelee lajista kiinnostuneita, että he tulisivat katsomaan etenkin junioripelejä, sillä niissä laji näkyy puhtaimmillaan eli Mattilan sanoin “fundamentaali-jefua maustettuna hienoilla pelikutsuilla”. 

– Seuran kivijalka eli pikkujunioritoiminta vaatisi seuraltamme vielä enemmän panostusta ja tekijöitä siihen. Toiminnan pitäisi muistuttaa pyramidia, jossa terävänä kärkenä naisten ja miesten edustus, Mattila toteaa.

Mattila vielä lisää, että pyramidin pohjalla tuntuu välillä yksinäiseltä. 

Tulevaisuudesta Mattila ajattelee sanoilla “onnellisesti avoin”.  Mutta yhtä asiaa hän myöntää odottaneensa / odottavansa toiveikkaana. 

– Olen kyllä hieman odotellut kutsua Pittsburgh Steelersin side linelle, Jarkko paljastaa hymyn kera. 

Kirjoittanut: Sofia Tuohimaa