Kuukauden Pyhimys

Nadja Mattila on toukokuun Pyhimys. Hän on Tampere Saintsin joukkueenjohtaja ja junioripäällikkö, joka oppi jenkkifutiksesta eniten juuri junioripelejä seuratessa.

Nadja Mattilan rooli on muuttunut vuosien aikana junioripelaajan vanhemmasta junioripäälliköksi. Hän aloitti joukkueenjohtajana 2018-2019 aikoihin ja junioripäällikkönä hän on toiminut viime vuodenvaihteesta lähtien. 

– On mukavaa tehdä yhteistyötä valmennuksen, lasten ja vanhempien kanssa, Mattila sanoo. – Välillä on haastavaa, kun hallinnollisia tehtäviä ja suunnittelua on ajoittain enemmän.  

Mattilalla on eniten kokemusta joukkueenjohtajan roolista. Siinä Mattila toimii esimerkiksi yhteyshenkilönä joukkueen asioiden suhteen ja infoaa pelaajien vanhempia, Tampere Saintsia ja muita seuroja. 

– Järjestän pelireissut, Mattila sanoo. – Ne kuuluvatkin hienoimpiin kokemuksiin tämän lajin parissa, sillä on mukavaa seurata junioripelaajien kasvua pelaajina ja omina persoonina. 

Junioripäällikkönä hän esimerkiksi seuraa junioritoimintaa ja suunnittelee junioripelaajien budjetteja ja turnaustapahtumia juniorijohtoryhmän kanssa. Lisäksi hän osallistuu kokouksiin. 

Huolimatta siitä, että työtehtävissä on joskus myös muuttuvia tekijöitä, Mattila ei tunne kuormittuvansa liikaa. 

-Meillä on hyvä toimihenkilöiden ja johtoryhmän tiimi, hän toteaa. 

Mattilan mukaan Tampere Saintsista löytyy rooli niin pelaajalle kuin toimintaan haluavalle vanhemmalle. Hän sanoo, että itse laji on todella mielenkiintoinen ja siinä jokainen saa olla oma itsensä.

-Haluamme varmistaa kaikille mahdollisuuden pelata ja matalan kynnyksen lajin aloittamiseen, joten pyrimme pitämään kustannukset mahdollisimman kohtuullisina tinkimättä laadusta, Mattila vakuuttaa. -Seuran vuokrattavien varusteiden ansiosta aloittelevan pelaajan ei tarvitse ostaa heti omia. 

Mattila muistelee oppineensa jenkkifutiksesta eniten junioripeleistä niiden helpon seurattavuuden vuoksi. 

– Jenkkifutiksen kulttuuri eroaa hieman muista urheilulajeista ja peli on koukuttava, hän kuvailee. 

Mattilan sanojen mukaan kun lajista kiinnostuneelta löytyy intoa ja uteliaisuutta, se riittää. Ei tarvitse olla edes aiempaa urheilutaustaa. 

– Kaikki mahtuvat mukaan joukkueeseen! Mattila sanoo. 

Mattila on huomannut, että Tampere Saintsin seura haluaa jatkuvasti kehittyä ja junioritoimintaan tarvitaan aina uusia tekijöitä mukaan. 

Kirjoittanut: Sofia Tuohimaa