Kuukauden Pyhimys 

Tampere Saints’in miesten joukkueen hyökkäyksen linjalla pelaava Ville Terenius on tällä kertaa saanut kunnian olla esittelyvuorossa tässä juttusarjassa. Hyökkäyksen linjassa hän saa hassutella ja olla vapaasti sellainen kuin on – sitä hän kutsuu niin sanotuksi pikkuiseksi pullantuoksuiseksi kummelihahmojen kavalkaadiksi. Hän mainitsee, että jefu-urheilu on saanut hänet kehittymään pelaajana, urheilijana ja joukkuekaverina. 

Ville Terenius on ollut kaiken kaikkiaan 10 vuotta mukana meidän jenkkifutisseuran toiminnassa. Seuran parissa hän on toiminut yhdessä hallituksen pestissäkin. Podcast-työskentelyn kautta hän on päässyt myös viemään lajitietoutta eteenpäin ja saamaan mukaan uusia ihmisiä tämän lajin pariin. 

Kuten varmaan muidenkin joukkueurheilulajien pelaaja saattaisi myös ajatella, niin jenkkifutisharrastuksen parissa Terenius viihtyy yhteisöllisyyden ja tuttujen ihmisten vuoksi.

– Kyllä ne ihmiset ovat koko jutun suola, Terenius myöntää.

Spagettimaljan nostaminen kaudella 2023 oli sellainen, josta hän on ylpeä ja josta hän oli tietenkin ehtinyt haaveilla jo jonkin aikaa.

 – Se oli sellainen saavutus, joka tuntui olevan niin kaukana, mutta toisaalta niin lähellä, hän kuvailee. – Useiden vuosien harjoittelu ja tehty kova työ tavoitteen eteen hitsasivat meidän joukkueen jäseniä yhteen. Kovuutta on treenattava, ettei jää pehmeäksi pitkien hihojen käyttäjäksi. 

Terenius siirtyy ilomielin tauolle pelaajan roolista ja työntämään lastenvaunuja Pyynikin kentän laidalle tulevana kesänä 2024. Nyt hän näkee millaista tavallinen kesäloman vietto on ja jää hetkeksi tilaa muille kesän menoille, esimerkiksi läheisten juhlille. 

 – Kotipeleissä varmasti minut näkee kannustusjoukoissa jälkikasvuni kanssa, Terenius kertoo. -Olen varma, että Tampereen jefu-joukkue jää osaaviin käsiin, kun saimme joukkueeseemme mukaan nuoria ja osaavia pelaajalupauksia jo viime vuonna. 

Pyynikillä yleisö tuo mahtavan lisän ottelupäivän energialle tekonurmikentällä. Vaikka Terenius voisi omien sanojensa mukaan pelata tyhjänkin katsomon edessä. Kuitenkin yleisön läsnäolo ja kannustushuudot saavat sisäisen show-miehen heräämään kolostaan. 

 – Ehkäpä niin kutsuttu ‘Väkivalta-Roope’ ottaa linjamiehen roolin minun tilallani ja hänellä on ensimmäisenä maha esillä, kun istun katsomossa, Terenius tokaisee pilke silmäkulmassa. 

Terenius haluaa kannustaa edelleenkin uusia pelaajan alkuja mukaan joukkuepelaamisen pariin. 

– Ei muuta kuin tulkaa mukaan täysillä oppimaan uutta, Terenius tsemppaa. – Ei ole olemassa parempaa tunnetta kuin vastustajan tahdon murskaaminen. 

Teksti: Sofia Tuohimaa

Kuvan edit: Noora Hyttinen