Kuukauden Pyhimys

Oskari Toijala on ollut mukana Tampere Saintsin toiminnassa noin kuuden vuoden ajan. Toijalan rooli on vaihdellut seurassa pelaajasta valmentajaksi. Hänellä on halua näyttää Suomelle, kuka on Oskari Toijala. 

Oskari Toijala on 17-vuotias Tampere Saintsin miesten edustusjoukkueen ja U20-juniorien pelaaja. Hän aloitti pelaamaan jenkkifutista vuonna 2014. Hän oli ensin ainoastaan pelaaja, mutta aloitti sitten valmentamaan nuorempia junioripelaajia vuoden 2019 kaudella.  

-Olen ollut Tampere Saintsin edustajana kaikissa juniorijoukkueissa U13-ikäisistä lähtien, Toijala kertoo. -Lisäksi olen ollut Suomen U17-maajoukkueen edustajana kahden vuoden ajan.  

Hienona kokemuksena Toijala mainitsee pelaamisen kahdessa juniorijoukkueessa pari vuotta sitten, jolloin hän voitti joukkueen kanssa kummatkin sarjaottelut. Myös treenaaminen miesten joukkueen pelaajien kanssa on jäänyt Toijalan mieleen todella hyvänä kokemuksena.  

-On mahtavaa edustaa seuraa! Toijala toteaa. -Jenkkifutis on parasta paikan päällä ja katsojat tuovat paljon energiaa joukkueen peliin. Koen, että moni pelaajista pelaa paremmin yleisön edessä. 

Seuran yhteisöllisyys ja kilpailullisuus ovat Toijalan mieleen.  

-Tämä laji vaatii paljon fyysistä osaamista ja älyä, josta pidän todella paljon, Toijala sanoo. -Tampere Saints on kuin suuri perhe.  

Toijala kokee, että amerikkalainen jalkapallo sopii kaikille, eikä ketään syrjitä seurassa. Hän suosittelee lämpimästi lajin kokeilemista. 

-Jokainen tulee varmasti saamaan paljon mukavia kokemuksia lajin parissa, Toijala vakuuttelee.  

Toijalan osuus viime pelikaudella jäi lyhyeksi loukkaantumisten vuoksi.  

-Olen kuitenkin ahkerasti otteluiden talkoissa mukana, kun en itse pääse kentälle pelaamaan, Toijala sanoo. 

Teksti: Sofia Tuohimaa 

Kuva: Irja Vaateri