Off seasonista kohti tulevaa kautta Peter Arkon silmin

Off seasonista kohti tulevaa kautta Peter Arkon silmin

Hämeenlinnasta Tampereelle siirtynyt Peter Arkko valmentaa Saintsin naisten laitahyökkääjiä. Tässä vaiheessa kautta Pete on erittäin tyytyväinen pelaajiensa panokseen, ja hyvää tuuriakin on ollut mukana, kun pidempiä sairastumisia tai isompia loukkaantumisia ei ole tullut.

– Olemme saaneet harjoiteltua todella hyvin kevään aikana. Valmiitahan emme vielä ole, mutta olen varma, että ensimmäisestä kick-offista alkaen hyökkäyksemme on riittävän nälkäinen ja halukas ratkaisemaan pelejä. Kesällä meidän tavoitteemme on pitää hyökkäys mahdollisimman pitkään kentällä, ja sen eteen tässä on Pirkkahallin “koiravuoroissa” tehty kovasti töitä.

Arkko on luottavainen oman pelipaikkansa naisiin:

– Laitahyökkääjämme ovat olleet erittäin tunnollisia ja sitoutuneita treenaajia, ja heidän kanssaan on ollut todella miellyttävä harjoituksissa touhuta. Uskon, että heittohyökkäyksemme tulee yllättämään monet. Tulivoimaa ei puutu, ja rosterissa on myös mukavasti leveyttä. 

Esimerkillisen valmentajan tavoin Petelle ei tee tiukkaa jakaa kehuja:

– Valtakunnan tietoisuuteen jo nousseiden ja monen joukkueen scouting-raporteissa painajaismaisesti kummittelevien Annen, Nooran, Suvin ja Lotan lisäksi ei kannata sivuuttaa meidän Katan, Annin, Elon ja Heinin panosta tulevissa peleissä. Heistä esimerkiksi Elo on harjoituksissa kunnostautunut ottamalla kaikki vähänkään kohti tulevat pallot kiinni, ja Kata puolestaan on esittänyt kaikkein kovimmat highlight-kiinniotot. Meidän kesäinen heittosirkus tulee olemaan melkoista hupia ja sitä kannattaa tulla katsomaan kauempaakin!

Kirjoittaja: Anna Stenström