Saints suvereeniin voittoon kauden avauspelissään

Saints suvereeniin voittoon kauden avauspelissään

Sinivalkoinen urheiluhuuma on vallannut Tampereen. Sitä oli tarjolla myös Pyynikin urheilukentällä, kun Tampere Saintsin vieraaksi naisten Vaahteraliigan avausotteluun saapui niin ikään sinivalkoisia kantava Lohja Lionesses. 

Kauden ensimmäinen ottelu on aina jännittävä, sillä koko talven ajan tehty työ realisoituu vasta pelikentällä. Hermostuneisuus näkyy myös Pyynikillä, kotijoukkueen tapauksessa erityisesti ottelun alussa. Lohja aloittaa hyökkäyksellä ja vyöryttääkin sitä melkein puolet ensimmäisestä neljänneksestä. Koko pelin ajan lohjalaisten hyökkäyksen keskiössä on vahva juoksupeli, ja sillä Lohja siirtyykin ottelussa johtoon keskushyökkääjä Sini Liljan juostua lopulta maaliin saakka. 

Siinä missä Lohjan hyökkäys nojaa vahvaan juoksuun, Saintsin heittohyökkäys osoittaa vaarallisuutensa heti ensimmäisessä hyökkäysvuorossa. Hyökkäyksen linja antaa pelinrakentaja Emilia Rädylle paljon tilaa ja aikaa, ja Saintsin ensimmäinen maali syntyy Rädyn pitkällä heitolla laitahyökkääjä Lotta Ahoselle

Räty ja Ahonen muodostavat koko ottelun ajaksi tutkaparin, ja tämä yhteys tuo nopealla aikataululla Saintsin johtoon. Kotijoukkueen tulikuuman puolustuksen ja lohjalaisten epäonnistuneen snäpin ansiosta Saints pääsee aloittamaan seuraavan hyökkäyksensä 25 jaardin linjalta, ja jo ensimmäisellä yrityksellä Räty löytää Ahosen vasemmalta laidalta ja tuo pyhimykset johtoon. Lillian Nuutisen juostua lisäpisteyrityksen maaliin, siirtyy Saints ensimmäisen neljänneksen lopussa johtoon 14-6. Kotijoukkueen onnistumiset jatkuvat aloituspotkussa, sillä Ahosen lyhyt aloituspotku päästään peittämään, ja Saints jatkaa heti hyökkäyksellä. 

Tasaiset onnistumiset juoksuissa ja heittohyökkäyksissä tuovat lopulta kotijoukkueelle johtoaseman 22-6, kun Räty saavuttaa ensin heitollaan laitahyökkääjä Suvi Mikkosen ja sen jälkeen juoksee itse lisäpisteyrityksen maaliin. Saintsin puolustus pitää johtoaseman vankasti kotijoukkueen hyppysissä puoliaikaan saakka, vaikka Lohja vyöryttää välillä vahvastikin juoksupeliään. Erityisesti tamperelaisten tukipuolustaja Nelly Karhu ottaa läpi ottelun isoja ja tärkeitä taklauksia. 

Kolmannella neljänneksellä Lohja ottaa pelistä hieman otetta, ja Liljan vahva juoksupelaaminen avaa tilaa myös heittohyökkäyksen onnistumisille. Lionesses kaventaakin tilanteeksi 22-12, kun pelinrakentaja Aada Salminen toimittaa pallon laitahyökkääjä Virpi Laineelle. Viimeinen neljännes tarjoaa vielä paljon viihdettä, sillä Saints tekee vielä kaksi maalia heittopeleillä Ahoselle ja Mikkoselle ja yhden Nuutisen juoksulla. Myös vieraat juhlivat viimeisellä neljänneksellä, sillä keskushyökkääjä Suvi Väisänen karkaa kahdesti Saintsin puolustukselta juosten maaliin saakka.

Saints hyödynsi oman kokemuksensa liigatasoisista peleistä, eikä koko ottelun aikana ollut varsinaisesti pulassa. Saintsin päävalmentaja Mikko Aspinen myöntää kuitenkin, että jännitystä oli ilmassa: 

“Tämä oli tyypillinen kauden ensimmäinen peli. Jännitys näkyi molempien joukkueiden otteissa ja puhtaammalla pelillä pelannut joukkue voitti. Erityismaininnan haluan antaa hyökkäyksen linjalle, joka hoiti tonttinsa puhtaasti ja antoi pelinrakentajallemme aikaa toimittaa palloa.”

Erityisen tyytyväinen Aspinen on siihen, että todella moni Saintsin pelaaja sai ensikosketuksensa kenttään heti kauden ensimmäisessä pelissä. Siitä onkin hyvä lähteä kohti seuraavia otteluita. Koskaan ei voi kuitenkaan olla täysin tyytyväinen, sen tietää Aspinenkin: “Jos jotain kehitettävää pitää hakea, niin meidän pitää suorittaa jokainen yritys samalla tasolla ja keskittyä suoritusvarmuuden parantamiseen.”

Maalit:

0-6 Lohja #38 Lilja, ei lisäpistettä

6-6 Saints #4 Ahonen, ei lisäpistettä

14-6 Saints #4 Ahonen, lisäpiste #35 Nuutinen

22-6 Saints #10 Mikkonen, lisäpiste #1 Räty

22-12 Lohja #45 Laine, ei lisäpistettä

30-12 Saints #4 Ahonen, lisäpiste #1 Räty

36-12 Saints #35 Lillian Nuutinen, ei lisäpistettä 

36-20 Lohja #33 Väisänen, lisäpiste #33 Väisänen 

44-20 Saints #10 Mikkonen, lisäpiste #10 Mikkonen 

44-28 Lohja #33 Väisänen, lisäpiste #33 Väisänen

Kuva: Tytti Martikainen