Tampere Saints rosteri kesä 2023

Tampere Saints miehet esittäytyy! Mukana on senioriteettia ja kokemusta, nuoruutta ja nälkää, lainattua kotimaasta ja ulkomailta sekä paljon sinistä!

OL


Hyökkäyksen linjassa jatkaa tuttuja vanhempia herroja, mutta nuoriso alkaa raivaamaan itselleen tilaa linjaan. 

Hämeenlinnasta farmisopimuksen kautta linjassa häärii veljekset Toni ja Eetu. Italiasta lainataan Tampereelle töihin tullut Milano Rhinos -linjamies Davide Bersanetti. Davide näyttää pieneltä Saints -linjassa Jamin, Tereniuksen, Hytösen, Toimisen ja Reposen keskellä. Davide on pieni, mutta pippurinen! Uutena Saints-nimenä on vasta 16-vuotias Roope Valentin, josta tullaan kuulemaan lisää vielä myöhemmin. Reponen häärii sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Topias “Seppo” Räty pelaa kaikkialla, siksi hänellä on nyt myös numero 0 (Hyväksytty kirjallinen anomus HC:lle).

52 OL Toni Tarkkala

60 OL Davide Bersanetti

63 OL Ville Terenius

67 OL Jami Helenius

71 OL Roope Valentin

72 DL /OL Lauri-Matias Reponen

73 OL Terho Hytönen 

75 OL Eetu Tarkkala

77 OL Jari-Matti Virtanen

79 OL Henri Toiminen

0/61 TE/OL Topias Räty

Terenius kuvaa tätä jengiä seuraavilla sanoilla:

“Hyvä että linjaan saadaan uuttakin verta, ja päästään eroon viiden miehen porukasta, jolla on loukkaantumiskielto. Linjassa alkoi olemaan sellainen ovelat vanhat setämiehet -maku. Saadaan myös tulevaisuutta linjaan taattua, kun vanhempi pää alkaa jo olemaan lonkan tekonivel-leikkausjonossa.”

DL

Puolustuksen linjasta löytyy myös tuttuja nimiä, ja on huomattavasti ohuempi kuin hyökkäys. Tämän takia Saints-vahvistus puolustukseen tuleekin poikkeuksellisesti puolustuksen linjaan, Patrick Isbell. Reponen tulee myös pelaamaan enemmän tällä puolella Minkkisen, Kuusiston, Illikaisten sekä Niemisen kanssa sekä Hämeenlinnasta farmilla pelaava Mäkilä ovat myös mukana DL-rotaatiossa.

40 DL Ilkka Minkkinen

56 DL Patrick Isbell

72 DL/OL Lauri-Matias Reponen 

87 DL Eemeli Nieminen

91 DL Lauri Illikainen 

92 DL Jaakko Kuusisto 

95 DL Aku Mäkilä

99 DL Henri Illikainen

Ibi kommentoi DL-jengiä seuraavasti:

“Pappaosasto on saanut nuoria pelaajia mukaan, mikä näkyy päivittäisessä tekemisessä positiivisesti ja energia leviää ympäriinsä.”

WR/TE

Saints-laitahyökkääjät WR / TE on jo hyvässä iskussa Jessien kanssa, ja tämä joukko tulee tekemään kovaa jälkeä kesällä 2023. Veteraanit Räty, Lehtola, Uotila, Tuhkanen, Ojala, Hiltunen ja Aro saavat kovaa sparrausta. TAFT-siirto Tuomi ja Trojanssista siirtynyt Laine tulevat hakemaan peliaikaa, kuten myös rookiet Saraste, Koivisto ja Peri. Ylä-Rotiala aloitti Saintsissa 2022 LB-tontilla ja nyt siirtyy TE-paikalle. Saintsin HC Mattila pitää tunnetusti juoksupeleistä. Kuinka paljon tulemme näkemään 2 TE- tai jopa 3 TE-ryhmiä, joista tuleekin pitkiä heittoja 1vs1 WR? 

David Chaves Jimenez kävi tutustumassa Saints-reeneissä jo 2017. Tänä kesänä hän tulee perheen kanssa kesälomalle Tampereelle. Otetaan David mukaan rotaatioon ja katsotaan, miten hän raivaa tietä pelaavaan kokoonpanoon. Hänelle oli ottajia myös Vaahteraliigassa. Lisäksi miesten vauhtia on hakemassa Hämeenlinnasta Noel Törmänen, joka pelaa myös Saints U17 -jengissä.

0/61 TE/OL Topias Räty

2 WR Ilari Lehtola

6 WR David Chaves Jiménez

9 WR Nuutti Aro

13 WR Raafael Uotila

21 WR Jere Tuhkanen

23 WR Oscar Saraste

25 WR Erkki Ojala

31 WR Eero Hiltunen

80 TE Kimi Tuomi
81 WR Kristian Koivisto

83 TE Marko Ylä-Rotiala

86 WR Noel Törmänen

88 WR Julius Peri

89 WR Otto Laine

Puheet annetaan numerolle 0. Topias Räty, minkälainen sakki teillä on?

“Meidän rissuosasto on loistava nippu kokemusta, taitoa ja nopeutta. Suurin osa vielä nuoria ja nälkäsiä. Hyvien yksilöiden lisäksi meiltä löytyy syvyyttä, kun kerrankin aloittavasta pelipaikasta joutuu taistelemaan jokaisella pelipaikalla. Tämän ansiosta voidaan kierrättää pelaajia, jotta peleissä saadaan aina tuoreet jalat kentälle. Me olemme usein olleet juoksupainotteinen hyökkäys. Nyt rissut ovat saaneet hyvän pelinrakentajan, jonka kanssa yhteys paranee joka viikko. Tämän ansiosta meidän hyökkäys tulee olemaan entistä monipuolisempi kuin koskaan. Ei pidä unohtaa meidän vahvaa blokkausta laitahyökkääjiltä, sillä meidän rissut eivät pelkää kontaktia. OC Dajonin pelikirja sekä visionäärinen näkemys ja kyky käyttää eri pelaajien ominaisuuksia hyödyksi monipuolistaa meidän hyökkäystä.”

DB

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Tampere Saints ei tuo puolustukseen amerikkalaista DB:tä. Todellinen veteraani Kurenniemi johtaa nuorta ja nopeaa joukkoa. Hammar edustaa myös senioriteettia ja Kanerva pelaa toista vuottaan. Nuorten maajoukkueissa esiintyneet nousevat tähdet Hämäläinen ja Angervo voidaan luokitella vielä junnuiksi useasta pelivuodesta huolimatta. Rajalakso ja Häkkinen ovat vielä nuorempia junnuja. Kuopio Steelers Riku Haukka (mainio nimi DB:lle muuten) paikkaa mainiosti takakentältä menetettyä Toijalaa. Kaudella 2022 LB-tontilla pelannut Vilho Ruoste vaihtaa pelipaikkaa nyt DB:ksi. 

3 DB Toni Hammar

4 DB Turo Kanerva
24 DB Severi Hämäläinen

26 DB Eero Häkkinen

33 DB Juho Angervo

37 DB Antti Kurenniemi

44 DB Riku Haukka

47 DB Vilho Ruoste 

45 DB Niklas Rajalakso

Antti Kurenniemi, olet nähnyt paljon tähän mennessä. Miltä näyttää Saints-takakenttä 2023?

“Erittäin lupaava ja laaja nuori ryhmä ympärillä. Pysyy vanhuksella mieli virkeänä. Hyvä, että pääsee välillä vaihtoonkin, kun alkaa takareidestä kiristämään.”

RB


RB osasto on ohut. Jos kuitenkin kerralla kentällä on näistä yksi, niin rotaatiota riittää. Aspinen ja Airaksinen tottuneina työhevosina tekemässä suuren osan etenemisestä. Heitä tukemassa on nuorisoa edustava Tavasti. Ravander siirtyi LB-pelipaikalta talven aikana opettelemaan RB-kuvioita. Mielenkiintoisen mausteen tuo mukanaan OC Dajon Newell. Hän laittaa kypärän päähän muutaman vuoden tauon jälkeen ja tuo lisäuhkaa jokaiselle taitopaikalle. 

1 RB Mikko Aspinen

5 RB Dajon Newell

7 RB Matti Airaksinen

11 LB Jarmo Ravander

30 RB Eerik Tavasti

Dajon Newell has the comments of his crew:

“The RB position looks strong this season as we intend to return to our dominant ground attack as in 2021. The RB group has a little of everything this season. We’re able to hammer the ball in the middle with Aspinen who is like a rabid dog and will move forward whether he sees green grass or not and his co-hammer, Airaksinen who is like a bowling ball that will twist and turn when necessary, but always moving forward toward the goal line. Newell will add some finesse and a dynamic change of pace and Tavasti brings in some youth with energy and forever fresh legs. Ravander completes the group as a converted LB who is no stranger to banging in the box.”

LB

LB-osastolla on myös ehkä hieman enemmän kokemusta kuin nuoruutta. Nuorisoa edustava ja Saints-taklaustilaston voittanut Roope Jukko täyttää tänä vuonna 18v. Pyrhönen, Sulin, Ruoste, Matikainen sekä Pietikäinen ovat kaikille Saints-pelejä seuranneille varmasti jo tuttuja. Jyrki Turunen löysi jenkkifutiksen uudelleen ja on pelannut aikaisemmin yliopistopalloa. U19-maajoukkuepelaaja Matias Lehtiö siirtyy Hämeenlinnasta siniseen kaudelle 2023. Joukon ainoa rookie on Gabriel Muhiya, joka aloittaa ensimmäisen jenkkifutiskautensa LB-osastossa. Tosin miestä mietittiin myös RB- sekä DL-pelipaikoille, joten kyse on urheilijasta.

12 LB Roope Jukko
14 LB Matias Lehtiö

22 LB Jyrki Turunen

27 LB Joni Pyrhönen

29 LB Janne Sulin

51 LB Konsta Matikainen

97 LB Gabriel Muhiya

98 LB Ville Pietikäinen


Sulin on sopiva henkilö kommentoimaan tätä joukkoa:

“Jalkapallo on luotu linebackereita varten, ja tällä kaudella tarkotuksena on näyttä se kentällä. Kuten tossa sanottiinkin, ni LB-osasto on hyvä sekotus nuoruutta ja kokeneempaa kaartia.  Tukimiesporukka on pysynyt jo suhteellisen pitkään kasassa, ja roolitettu hyvin vahvuuksien mukaisesti. Ollaan pystytty talven aikana treenaamaan hyvin yhdessä, ja pyritään pelaamaan samaan aikaan sekä rauhallisesti että olemaan agressiivisia taklaus- ja pallonriistotilanteissa. Tehdään kesällä kaverille juokseminen inhottavaksi ja pysytään omissa heittovastuissa, niin takamiehet ja Turunen voi napsia syötönkatkoja hyvin mielin.”

QB

Kovimmalla pelipaikalla häärii peleissä kaksi nimeä. Lisäksi Roni Haarala on käynyt talven aikana heittämässä palloa harjoittelusopimuksella.

10 QB Jessie Robbins 

QB Topias Rajalakso

QB Roni Haarala

Jessie, how has Topias been developing and how does your offence look like?

“The team has been developing steadily, we’re having good attendance at each practice and we’re making each other better every time we step out on the field. Iron sharpens iron and that’s definitely what we’ve been doing. Everyone comes to practice prepared and ready to put the work in. Guys are even putting in extra work outside of scheduled practices, which is always a plus. It shows how dedicated everyone is to this season and to the grind. Switching gears to specifically offense, the offense is looking dangerous. The receiving core is the reason I came to the Saints and they haven’t disappointed since day one. We have some real go getters and as a quarterback that’s always a blessing to have weapons around you. We’ve been working getting on the same page and I think we have a good understanding of where you’re supposed to be when you’re supposed to be there. It’s a good feeling being able to trust the guys and having confidence that they will execute the offense effectively. Our O-Line is strong and doesn’t get enough praise for the protection that they’ve been providing, how strong the run game has been in pass years. The way it’s looking we will be able to continue on that same path but take it up a few notches this year. Our offense is so dynamic and it’s a lot of ways that we can get into the end zone often and early which is something I knew before coming. Now I’m here and involved I see how good we can actually be. The whole process is a blessing and I am so grateful for it.”

Siirtyneet 

Seuraavissa esittelyissä tuleekin toistoa kun käydään muutama pelaaja uudelleen läpi. Ensimmäisenä ryhmänä Saintsiin siirtyneet:

Muuttoliike Saintsiin on ollut positiivinen kesän 2022 jälkeen. Kaksi eurooppalaista liittyy joukkoon, kun David tulee lomalle Suomeen perheineen Espanjasta ja Davide tuli opiskelemaan Italiasta. TAFT-Tuomi sekä Trojans-Laine ovat erinomaisia lisäpelaajia WR-kalustoon. Haukka löysi heti paikan takakentältä, siitä kohtaa missä oli aikaisemmin Toijala. Lupaava LB Lehtiö muistuttaa pelaamiseltaan hyvin paljon Jukkoa, nuorennusleikkaus boksin keskustassa etenee. DB Eero Häkkinen hakee kokemusta Hammarin sekä Kurenniemen takana. Turuselle tutumpi paikka yliopistopallossa safetynä nytkähti pykälän keskustaa kohti.
Jessie Robbins on vetänyt koko talven seuran harjoituksia ja vienyt Tampere Saintsia kokonaisuutena eteenpäin. Siispä kesäkuussa ajoitukset pitäisi olla kohdillaan.

6 WR David Chaves Jiménez

10 QB Jessie Robbins
14 LB Matias Lehtiö

22 LB Jyrki Turunen

26 DB Eero Häkkinen

44 DB Riku Haukka

56 DL Patrick Isbell

60 OL Davide Bersanetti

80 TE Kimi Tuomi

89 WR Otto Laine

HC Hannes, pelaajia tuli vähän kaikkialta. Miten nämä ovat integroituneet Saintsin siniseen?

“Uudet pelaajat ovat sopeutuneet joukkueeseen hyvin. Joukkue kaudella 2023 on paljon vahvempi määrällisesti sekä materiaaliltaan kuin edeltävänä kautena.”

Hämeenlinnalaiset farmisopimuksella

Hämeenlinna Tigers pelaa III-divaria ja hakee nousua korkeammalle. Farmisopimuksen myötä saadaan Hämeenlinnaan myös 1D-kokemusta Saintsin mukana. Tällä hetkellä ainakin neljä pelaajaa on lähtemässä kokeilemaan ylemmän sarjatason vauhtia.

52 OL Toni Tarkkala
75 OL Eetu Tarkkala

86 WR Noel Törmänen
95 DL Aku Mäkilä

Hämeenlinnan HC Martikalle Saints on tuttu. Miten Hämeenlinnan pojat tulee pärjäämään Tampereella ja 1-Divarissa?

“Tiikereiden pelaajien onnistumiseen korkeammalla sarjatasolla ei pitäisi jäädä ainakaan pelaajien asenteesta kiinni. Saints saa hyvillä moottoreilla varustettuja pelaajia. Mielenkiinnolla tulen seuraamaan hämeenlinnalaisena Saintsin pelejä!”

Rookiet

Neljä pelaajaa lähtee testaamaan itseään 1-divioonatasolle uusina rookieina. Oscar Saraste katsoo WR / RB / DB -pelipaikoilta sopivaa. Kristian Koivisto vanhana kovan tason koripalloilijana istutetaan laidalle ottamaan koppeja. Julius Peri hakee sekä WR- että RB- kokemusta. Gabriel Muhiya on monipuolinen urheilija, joka lähtee kokeilemaan ensin pelinrakentajan jahtaamista. Lisäksi talvella QB Roni Haarala on hakenut kokemusta QB-pelipaikalla pelaamisesta. Tervetuloa mukaan uudet Saintsit!

23 WR Oscar Saraste

81 WR Kristian Koivisto

88 WR Julius Peri

97 LB Gabriel Muhiya

QB Roni Haarala

Mitä Taipalmaa ja Newell sanovat uusista pelaajistaan?

97 LB Gabriel Muhiya

“Gabriel Muhiya on monipuolinen urheilija, joka tulee ulomman tukimiehen paikalle taklaamaan kaikkea mikä liikkuu.”

23 WR Oscar Saraste

“Oscar is getting used to being in pads as he’s only taken the field a few times. He has been studying the playbook and trying to make an opportunity on the field for himself to put his hard work to the test.”

81 WR Kristian Koivisto

“Kristian is a former basketball player and great athlete. The WR position suits him well as he’s tall, athletic, and has good hands for the ball. He has been learning fast and full of potential. Someone to keep an eye on in the Saints-future.”

88 WR Julius Peri

“Julius has been working hard and takes advantage of every opportunity that comes his way. He is dedicated and eager to see field time and his work ethic has been noticed by players and coaches alike.”

Different passports

Tampere Saints is international in 2023, mostly by surprises and not planning. 

QB Jessie signed in early in fall and DL Patrick was a later addition after seeing how funding and roster looks like. OC Dajon has been in Tampere for years and will also play against for the Saints 2023. Davide came from Milan Rhinos to Tampere to study, so playing ball is a nice add for experiences in Finland. David visited Saints in 2017 and this year by having a summer vacation we can also have him on the playing roster. 

During winter we have also had in practices exchange students Paul from Germany and Tao all the way from China. 

5 RB Dajon Newell

6 WR David Chaves Jiménez

10 QB Jessie Robbins 

56 DL Patrick Isbell

60 OL Davide Bersanetti

To welcome all exchange students in Tampere for summer 2023, Tampere Saints men will allow free entrance to all international students to Tampere Saints homegames in Pyynikki field. 

– 10. June saturday kickoff 18.00 against Vantaa TAFT

– 17. June saturday kickoff 18.00 against Oulu Northern Lights

– 22. July saturday kickoff 13.00 against Pirkkala Spartans

Davide from Italy, you have seen Tampere for some months now. How do you think the city and team is like?

“It didn’t take me long to fall in love with Tampere and Finland in general. I immediately felt welcome at the University thanks to the international students’ guild and got to experience the amazing Teekkari culture. Even the Saints welcomed me without hesitation. I think the team is solid and ready to compete. I really believe that the offense will give a great show to the crowd at the matches.”

Juniori-ikäiset


Vielä alle 18-vuotiaita (eivätkä tänä vuonna sitä täytä) ovat seuraavat nuoret lupaukset. Veljekset Topias ja Niklas olivat jo viime vuonna Saints-miesten mukana. Nyt joukkoon liittyy viime vuonna U15-ikäluokkaa dominoinut Roope Valentin. Eero Häkkinen siirtyy Turun junioreista ja Noel Törmänen pelaa Hämeenlinna Tigersin farmin kautta joukkueessa. 

20 QB Topias Rajalakso

26 DB Eero Häkkinen

45 DB Niklas Rajalakso

71 OL Roope Valentin

86 WR Noel Törmänen

Henri Toiminen, olet seurannut näitä nuoria jo hetken valmentajana. Minkälaisista pelaajista on kyse?


“Rajalakson veljekset ovat olleet jo edelliset pari vuotta todella motivoituneita kehittymään amerikkalaisen jalkapallon pelaajina. Molemmat ovat ottaneet tänä vuonna ison harppauksen eteenpäin ja ottaneet entistä enemmän vastuuta joukkueessa. He auttavat muita pelaajia kehittymään. Topias on yksi lahjakkaimmista nuorista pelinrakentajista, joita olen valmentajan urani aikana nähnyt. Niklaksen peliäly ja kovuus puolustuksen puolella on ikäluokkansa parhaimmistoa.

Roopella on valoisa tulevaisuus lajin parissa. Roope ei ole vain isokokoinen pelaaja, vaan on myös tekniikaltaan taitava ja kehittyy jatkuvasti. Vaikka Roope harrastaakin vastustajien pannukakuttamista pelitilanteissa, niin Roope on siitä huolimatta herrasmies kentällä ja kentän ulkopuolella. Uskon, että Roope on seuraava Olaus Alinen.

Eero on lyhyessä ajassa tehnyt minuun vaikutuksen. Eeron pelivauhti ja varmat otteet puolustuksessa mahdollistavat sen, että pystyn luottamaan häneen täysin. Voin laittaa hänet vastustajan parhaita hyökkääjiä vastaan ‘one on one’. 

Noel on minulle vielä melko uusi kasvo sillä hän on treenannut kanssamme vasta kuukauden ajan. Noelista osaan kuitenkin jo nyt kertoa, että hän on todella fiksu ja lahjakas pelaaja. Edeltävien lisäksi Noelin nopeus ja varmat kädet varmistavat sen, että hänestä tulee Topiaksen heittojen lempikohteista kaudella.”

Valmennus, tausta ja huolto

Saints-valmennuksessa jatkaa tutut nimet, mutta muutama uusi nimi on saatu mukaan kaudelle 2023:

HC/OL Hannes Mattila
OC/RB Dajon Newell

WR Jere Tuhkanen

DC/DB/ST Jussi Taipalmaa

DL Jaakko Kuusisto

LB Mika Lehtiö


GM Marcus Lönnqvist

JJ Laura Suominen

Huolto Mari Mäkitalo
Huolto Jeanette Vuorinen

Lääkäri Joonas Leivo

GM Marcus, millainen jengi on kasassa?


“Paljon tuttuja nimiä, joten tehtävien jako on ollut helppoa. Hoidetaan omat tontit huolella ja annetaan pelaajistolle mahdollisuus keskittyä siihen, mikä näkyy suoraan tulostaululla. “

Kuva: Tytti Martikainen